Szakmai

Újra forgalomban a gőzös!

Az esti szolgálatos vonat (Fotó: P-foto team)
Az esti szolgálatos vonat (Fotó: P-foto team)

Szeptember harmadik hetében megszűnt az országos tűzgyújtási tilalom, így 15-én ismét forgalomba állhattak a gőzmozdonyaink.

Nem is akármilyen hónapot tudhatnak maguk mögött a gőzvontatású vontató járműveink, hiszen egyikük 23-án egy szokatlan szerelvénnyel koptatta nyomkarimáját, ugyanis erejét fitogtattva, három kocsival érkezett meg Széchenyi-hegy I. vágányára. A szerelvénynek nem csak ez volt az egyetlen különlegessége, hiszen harmadik kocsinak a postakocsi volt besorolva, melynek oldalára felkerültek az új, hatalmas piktogramok azt hirdetve, hogy a kocsi kerékpár és babakocsi szállítására is alkalmas.

Szeptember 29-én, amíg mi Haramia szigetéért küzdöttünk a szokásos Bfgm menetrendet egy különvonat egészítette ki, amit szintén egy gőzös húzott, így aznap 6 vonat közlekedett a vasutunkon. A menetrend sajátossága miatt este a szolgálatot is a különleges különvonat szállította Hűvösvölgybe.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .