Szakmai

Első vonat a 4-es metró vonalán

Bikás park
Bikás park

„Egy M2 vonalán szolgáló orosz vonattal tegnap éjjel megkezdődött a 4-es metró elkészült, Kelenföldi pályaudvar és Móricz Zsigmond körtér közötti szakaszának pályatesztje. Ez volt az első alkalom, hogy személyszállító vonat közlekedett a négyes metró alagútjában! A szakaszon gond nélkül haladt végig a jármű, a rendszer, az irányítás és az áramellátást biztosító rendszer és harmadik sín is hiba nélkül működött. Hamarosan Budapestre érkezik az M4-es Alstom prototípus a jármű tartampróbájára, melyet már az M4 alagútjában fog majd teljesíteni, hogy februárra megszerezhesse a típusengedélyt ütemterv szerint.”

BKK 2012. 11. 29.

„Tegnap este egy levizsgázott, az M2-es vonalról áthozott Alstom szerelvény futott az M4-es metró Kelenföldi pályaudvar és Móricz Zsigmond körtéri vonalszakaszán – ez volt az első alkalom, hogy Alstom-vonat futott az M4 alagútjában. A mostani pályateszt célja a napokban Magyarországra érkező M4-es Alstom vonat december végén kezdődő tartampróbájára való felkészülésnek. Mivel a pálya és  az áramellátás jól vizsgázott először a szovjet gyártású vonat, majd az Alstom vonata alatt is, az M4 első prototípus vonata megkezdheti a 4000 kilométeres hatósági tartampróba teljesítését a következő hetekben.”

BKK 2012. 11. 30.

 
Címfotó: Rizsavi Tamás

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .