Cikkek

Hétfőtől újra a teljes vonalon közlekednek a 4-es és a 6-os villamosok

Pályafelújítás a vége felé tart. Kép forrása: BKK facebook oldala
Pályafelújítás a vége felé tart. Kép forrása: BKK facebook oldala
    A fővárosi közlekedési cég tájékoztatása szerint a villamosok hajnali 4 órától járnak újra a teljes vonalon a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér, illetve Újbuda-központ között.

    A Blaha Lujza tér és a Corvin-negyed közötti részleges pályafelújítási munkálatokat október 13-án kezdték meg, azóta villamospótló autóbuszok jártak a Boráros tér és a Blaha Lujza tér között.
A BKK azt közölte, a felújított pályán csökken a villamosok menetideje és a szerelvények csendesebben közlekednek. A beruházás a BKK és a BKV közötti közszolgáltatási szerződésben biztosított beruházási forrásokból valósult meg.
A felújítása eredményeként a József utca és az Üllői út közti szakaszon összesen mintegy 1100 méter hosszú sebességkorlátozás szűnik meg. A József utca és az Üllői út közé eső útátjárókon kívül a Bérkocsis utcai kereszteződést is átépítették, így – a BKK szerint – a gépjárművel közlekedők számára is előnyös a fejlesztés.

Forrás: MTI

BKK fotó

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .