Kultúra

Galéria a XII. kerületi BKV járatokon

Fogaskerekű
Fogaskerekű

Helytörténeti kiállítást láthatnak az utasok a BKV XII. kerületi járatain a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény és Galéria jóvoltából: a rendhagyó tárlaton a kerület nevezetességeivel ismerkedhetnek meg a járműveken az érdeklődők.

A BKV-járatok ablakain 60-szor 21 centiméteres fóliatablókon művészettörténeti szempontból értékes épületeket, szobrokat, emlékműveket, villákat, templomokat, intézményeket mutat be a galéria.
Az utasok a tablók alapján jobban megismerhetik egyebek mellett a svábhegyi szanatórium, a Szent János kórház, a Barabás-villa épületének történetét, a Városmajor szobrainak érdekességeit vagy a Bajor Gizi Színészmúzeum múltját.
A tárlat tervezői az adott BKV-járművek útvonalához igazították a 19 különböző témájú tablót, amelyeken egy-egy témáról négy kép és négy leírás található, jórészt a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjtemény archívumából.
A tárlat január végéig látható a 102-es, a 21-es és a 156-os autóbuszok, az 59-es villamos és a fogaskerekű járatain.
A nem mindennapi kiállítás egy 2009-es hasonló kezdeményezés folytatása, akkor a kerület helytörténeti nevezetességeit, épületeit és a kerületben élt híres embereket bemutató tablókat helyeztek el a hegyvidéki BKV-járatokon.

Forrás: MTI

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .