Kultúra

Hétvégente csak Alstomok!

Alstom metrók az Örs Vezér terén, Forrás: BKK
Alstom metrók az Örs Vezér terén, Forrás: BKK
[quote]

„A 2013. március 15-i hétvégén már kizárólag a vadonatúj Alstom szerelvények közlekednek az M2-es metró vonalán. Ettől a naptól kezdődően hétvégenként csakis az új Alstom szerelvényekkel találkozhatnak majd ezen a metróvonalon. A korszerű, légkondicionált, teljes hosszában átjárható járművekkel az utazás kényelmesebbé, csendesebbé válik. A munkanapi forgalomban még a régi orosz szerelvények is részt vesznek néhány hétig, amíg az összes új szerelvény forgalomba áll.

2013. márciusára már hétről hétre egyre több új vonat fut az M2-es metró alagútjaiban, tavasszal pedig a vonalra szánt mind a 22 Alstom szerelvény megszerzi „forgalmi engedélyét”, azaz üzemeltetési bizonyítványát. A  közel száz fős járművezetői gárda többsége is letette már típusvizsgáját, így a régi szerelvények hamarosan végleg elbúcsúznak a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere közötti pályától. Március 15-étől minden hétvégén már kizárólag az új vonatok közlekednek az M2 vonalán.

Március 25-től a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban még találkozhatunk a szovjet gyártmányú metrókocsikkal, de munkanapokon csúcsidőszakon kívül már nem fognak közlekedni. Ezt követően április folyamán végleg leváltják az Alstom hófehér szerelvényei az évtizedek óta szolgáló kék EV és EV3 típusú vonatokat.”

[/quote]

Forrás: BKK

Fotó: BKK

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .