Kultúra

A Hobbit

A Hobbit
A Hobbit

„Az igazán bátor nem azt tudja, mikor oltson ki egy életet, hanem hogy mikor tartsa meg.”

Miután a Gyűrűk Urához hasonlóan (lévén annak folytatása, vagy inkább előzménye) a történet tulajdonképpen egy mese, szerintem a korhatárnak megfelelően 12 éveseknek már bőven ajánlott film. Más dolog viszont, hogy élvezni mennyire fogják a megtekintők. Ez leginkább attól függ, mennyire ismerjük az eredeti filmeket, és persze mennyire kritikusan állunk hozzá egy újabb Tolkien könyv filmjéhez.

A cselekmény egyszerű. A Gyűrűk Urának előzményeit mutatja be, az előző filmekben megismert Frodó nagybátyjának, Bilbónak történetét. Hogyan indultak nagyszerű kalandozásai? És vajon hogyan került hozzá a Gyűrű?

Hobbit - Részlet a filmből
Hobbit – Részlet a filmből

Szerintem a Gyűrűk Urához méltó stílusban mutatja be a film a kis csapat (Bilbó, Gandalf és a velük tartó törpök) kalandjait, bár még csak az első részt láthattuk. Kicsit lassan, szinte akadozva vagy direkt lassítva bontakozik ki a cselekmény, nem beszélve arról, mennyi lassítás van a filmben.

            Alapvetően a film látványa megfelel a rajongók elvárásainak, és persze a szereposztás is nagyon jó. Az előző filmeknél jóval viccesebb, sokkal inkább szól gyerekeknek. Azon kívül, hogy megismerjük Bilbó, Gandalf és a törpök kalandjait, a feszültség és félelem eltűnik a filmből, hiszen a történet végét már ismerjük.

             Összefoglalva érdemes megnézni, főleg ha ismered a Gyűrűk Urát, és a folytatás érdekel, de nem érdemes túl sokat várni a filmtől. Kalandos, humoros.

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .