Hírek

II. csoport – Tavaszi túra 2013. – Patca

II. csoport Patcán

[dropcap]I[/dropcap]dén a II. csoport tavaszi túrája Patcán került megrendezésre. Bár elég sokat kellett utazni, szerintem nagyon megérte. Első nap Pusztaszabolcson megtekintettük a Stadler motorvonat-javító üzemét. Itt a munkások szeretettel fogadtak minket, sőt kaptunk almát és üdítőt is. Megnézhettük az új Talent motorvonat vezetőállását, megismerhettük a Talent és a Flirt közötti különbségeket? megtudhattuk, hogy a Flirt több szempontból is lényegesen nagyobb teljesítményre képes. Majd láthattuk a javításra váró, balesetet szenvedett szerelvényeket, megfigyelhettünk egy gépi kerékesztergálást és azt is, hogy a Talent hogy megy be a mosóvágányra. Majd további vonatozás után Kaposváron portyáztunk egyet. Nagyon érdekes volt, mivel a városról szinte semmilyen helyi ismeretünk nem volt. A híresebb nevezetességek nagy részét megtaláltuk, bár meglepődtünk azon, hogy a helyiek sem igazán tudtak segíteni a tájékozódásban. Portya után, délután 4 körül mentünk Patcára, a szállásra.

Az ételt, mivel az ifivezetők főzték, el kell ismerni: nagyon finom volt. Másnap a telephelyünktől nem messze lévő csúszdaházba mentünk, ahol jó nagy csúszdák voltak. Az a jó bennük, hogy az elejük nagyon meredek volt, és az egyik (a kék) csúszda végén pedig kis színes labdákba csúsztunk. Majd paraszti erőpróbával mértük meg fizikai képességeinket, ahol volt olyan próba is, hogy párokra oszlottunk és tojásokat kellett dobálni egymásnak, közben a pároknak hátrálniuk kellett, így egyre nehezedett a feladat, de vicces volt látni, hogy a csoporttársaink kezében tört szét. Volt dobócsillaggal célbadobás, nekem az nagyon tetszett, mert 5-ből 4-szer találtam be. Egy fagerendába maximum két ütésre kellett beleütni egy közepes méretű szöget egy kalapáccsal. A lépegetős játék volt a kedvencem, amikor egy pár gerendára álltunk hárman, és célba kellett érni vele. Ezt a kört mi nyertük meg. Az erőpróba feladatai igazi visszatekintések voltak a régebbi időkre, ezért volt valami új is számunkra a dologban. Harmadnap csak arra ébredtünk, hogy esik a hó és megyünk haza. Nagyon hamar eltelt a túra, méghozzá azért mert nagyon jó volt!

Kulcsár Aliz

Kulcsár Aliz

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .