Gyermekvasút Szakmai

Megérkezett az Mk45-2002

Mk45-2002 Gyermekvasút - Remot mozdony visszaérkezése
Mk45-2002 Gyermekvasút - Remot mozdony visszaérkezése
[quote]

2013. április 5-én pénteken visszaszállították a Gyermekvasútra az Mk45,2002 pályaszámú dízelmozdonyt.
A mozdony közúton érkezett vissza Szombathelyről, a MÁV Vasjármű Kft. műhelyéből. A hűvösvölgyi fűtőháznál a vasúti járművek szállítására kialakított homlokrakodón keresztül húzták át a trélerről a kisvasúti vágányra.

Mk45-2002 leemelése
Mk45-2002 leemelése

A szombathelyi járműjavítóban a mozdony ugyanolyan korszerűsítésen esett át, mint egy évvel korábban az Mk45,2004 pályaszámú gép: új, Caterpillar gyártmányú dízelmotort és hidrosztatikus segédüzemi berendezéseket kapott. A nagyjavítás keretében megújultak a villamos berendezései és a forgóvázak is.

A vezetőállás
A vezetőállás

Teljes megújulásának utolsó lépéseként a mozdony új külső festést is kap. A munkát a hűvösvölgyi fűtőháznál végzik el. Az Mk45,2004 pályaszámú mozdonyon alkalmazott színterv szerint fogják újrafesteni.

Ezt követően a mozdonyt hatósági vizsgára bocsátják. Csak ezután vehet részt ismét a forgalomban.

Forgalomba állításával immár háromra nő a modernizált, nagyobb teherbírású, mégis környezetkímélő módon és a korábbiaknál alacsonyabb költséggel üzemeltethető Mk45 sorozatú dízelmozdonyok száma a Gyermekvasúton.

[/quote]

[button link=”http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/esemenyek/remotretur2013″ variation=”sky”]További fényképek a Gyermekvasút képtárában, IDE kattintva[/button]

[box_info]

Cikk származása: gyermekvasut.hu
Képek: A Gyermekvasút Képtára (http://keptar.gyermekvasut.hu) (Rigó Tamás)

[/box_info]

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .