Gyermekvasút

Orosz metrókocsik bontása és Hűvösvölgybe szállítása

Az ablaküveg eltávolítása
Az ablaküveg eltávolítása

Mint azt bizonyára már mindenki észrevette, az M2-es metró vonalán már jónéhány hónapja nem az öreg, orosz szerelvények, hanem a korszerű, ALSTOM motorvonatok szállítják az utasokat. Az erről a metróvonalról kiállított orosz szerelvények nagyrészét leselejtezték és a BKV Zrt. Fehér úti metrótelephelyénél állították félre. Ezekből a kocsikból néhányat eredeti állapotukra alakítanak majd vissza és különféle közlekedési múzeumokba szállítják majd őket. A Gyermekvasút kérésére a vállalat megengedte, hogy a már leselejtezett kocsikból több berendezési tárgyat a Gyermekvasút dolgozói kiszereljenek, hogy azokat a későbbiekben a kisvasút szerelvényein és központi épületében használják fel. Ezért október utolsó előtti napján vasutunk több dolgozója, valamint néhány volt úttörővasutas is ellátogatott a telephelyre és elvégezte a bontási munkálatokat. A bontás során több padot és ablakot teljes egészében kiszereltek, melyeket a későbbiek során a Gyermekvasutas Otthon folyosóján terveznek kiállítani. Továbbá több lámpabúrát is leszereltek, melyeket kocsijainkban használnak fel. Ezen kívül egyéb célokra több alkatrészt is Hűvösvölgybe szállítottak a nap folyamán, amiknek felhasználási helye csak a későbbiekben fog eldőlni.

Ezúton is köszönjük a segítséget a szerelvény berendezési tárgyait felajánlóknak és az azok kiszerelésében közreműködőknek!

A bontás során készült képek az alábbi linken találhatóak: http://keptar.gyermekvasut.hu/index.php/esemenyek/Metr-kocsik-bont-sa

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .