Szakmai

Újra csengetés Hűvösvölgyben!

Az oldalsó LED kijelző, sajnos a kijelző előtti ablakot nem cserélték ki, így egy középső szürke sáv zavarja a kijelző olvasását
A BKK tájékoztatása szerint ezen a héten ér véget a Zsemlye utcai felüljáró, ismertebb nevén a Nagyhíd felújítása.

[dropcap]O[/dropcap]któber eleje óta nem közlekednek a 61-es villamosok a Zuhatag sor és Hűvösvölgy között, ugyanis ezen a szakaszon több pályafelújítási munkát is végeztek. Így megújult a Völgy utcában a Vadaskerti út és Nyéki út közötti, mintegy 700 méteres szakasz is, mely korábban szintén leromlott állapotban volt. A villamospótlás főbb oka mégis a Nagyhíd felújítása volt, hiszen korábban a felüljárón a villamosok mindösszesen óránként 10 km-es sebességgel haladhattak át. A rekonstrukció a tervek szerint október végén ért volna véget, ám a munkálatokat végző szakemberek a híd szerkezetében addig fel nem tárt hibákat is észleltek, melynek felújítása nem tűrt halasztást. Emiatt a villamosközlekedés csak jövő hétfőn (nov. 18.) indul újra az érintett szakaszon, de a villamosok csak november 25-től állnak meg a Nagyhíd megállóhelyen![divider] [dropcap]A[/dropcap]z elmúlt másfél hónapban a Szépilona kocsiszínben is munkálatok folytak, ugyanis itt is elkezdték a FUTÁR néven ismert rendszer fedélzeti számítógépeinek telepítését, melyhez az eddig ismert újításokon kívül még kocsinként 2 modern, oldalsó, LED kijelzőt is telepítettek. A berendezéssel felszerelt szerelvények az 59-es és a 61-es villamosok vonalán álltak először forgalomba. Így péntektől akár már ezekkel a szerelvényekkel is utazhatunk a szolgálatokba.

Frissítve: 2013. 11. 13.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .