Cikkek Ti írtátok

Bubble Tea

Szereted a Top Joyt? Akkor ezt is szeretni fogod! A következő cikkemet azoknak ajánlom, akik szeretik a gasztronómiát. Lássuk!

Ázsiában hódít, Tajvanból származik és hozzánk is elérkezett. Ez a Bubble Tea. A története az 1980-as években kezdődött Tajvan éjszakai piacán. Ezen a finomságokról híres helyen egy leleményes ember kitalálta, hogy a népszerű tört jég és a tea kombinálásával finom hűsítő italt készít a forró nyári éjszakákra. Hogy még több vevőt hozzon ez az üdítő, kitalálták, hogy sziruppal keverik. Olyan finomnak találták, hogy egész Tajvanban elterjedt. Az ital különlegessége, hogy úgynevezett tápió bogyót tesznek bele, ami nem más, mint kis szörppel töltött buborék. Ezt nagy szívószállal szokták inni, hogy a buborékokat is fel lehessen szívni, amiket aztán a szánkba szét tudunk rágni. Azon kívül, hogy nagyon finom, laktató is.bubble1

Volt szerencsém kétszer is megkóstolni. Két méretben lehet kérni, kicsiben és nagyban. Az első kérdésük az lesz, hogy teát vagy tejes italt fogsz kérni. Ha kiválasztottad, utána szirupot kell választanod.  Rengetegféle van! Csak néhány: görögdinnye, áfonya, stb. Ezek után jön a legjobb része. A buborékok vagy a zselés kis falatok. Nekem a buborékok jobban ízlettek, de hát ízlés dolga. Buborékból is van több íz. Zöldalma, mangó, eper. Utána pedig már csak a teát kell kiválasztanod, hogy milyet kérsz. A végén, ha elvitelre kéred, lefóliázzák neked a poharat, ezen egy határozott mozdulattal át kell döfnöd a szívószálat.

Ha megjött a kedvetek, akkor kóstoljátok meg az alábbi helyeken:

  • Bubu Bubble Tea (1052 Budapest, Petőfi Sándor 6. szám)
  • Deák Ferenc tér közelében (VII. kerület, Asbóth utca 18.)

Ha tetszett, mutasd meg barátaidnak, próbáljátok ki, fotózzátok le és küldjétek el nekünk e-mailben a sihuhu@gmail.com címre. Ha sok kép összegyűlik, megosztjuk veletek!

Címkék

Anita Németh

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .