Cikkek Szakmai

Delta – Március 21.

A hibrid mozdony
A hibrid mozdony

Voltál már idén Delta Klub alkalmon? Ha igen, akkor ugorhatsz is rögtön a következő bekezdésre, hiszen egészen biztos vagyok benne, nincs szükség meggyőzőerőre ahhoz, hogy a következőn is köreinkben tudhassunk! Ha azonban esetleg nemleges választ adtál volna az előző kérdésre, van egy remek hírem. Mivel ennek az oka nem lehet más, mint hogy nem csíped annyira az előadásokat, és sokkal inkább mennél már valami izgalmas helyszínre, csak figyelj! A következő alkalom helyszíne nem más, mint V…(nem, nem a vörös szoba)…ác! Igen, Vác! Na, látod, hogy máris meggyőztelek? Már Te is nyugodtan ugorhatsz a következő bekezdésre.

Most, hogy már biztos, hogy jössz, jöhetnek a pontosabb infók, haladjunk időrendben!

Mindenekelőtt nagyon fontos, hogy a programra előre kell jelentkezned a Nevelőknél!

2015. március 21-én, szombaton reggel 8:30-8:45 között fogunk találkozni a Nyugati pályaudvaron, az I-V. vágányok végénél. Jaj, máris elrontottam, hiszen mielőtt találkoznánk, pakold be a táskádba a BKSZ bérletedet, 655 magyar forintot a vonatjegyre, az esőkabátod, illetve az enni-innivalót, amire szükséged lesz aznap, továbbá ha esetleg van, akkor a láthatósági mellényed se felejtsd otthon! Na de vissza a találkozóhoz. A Nyugatiból vonattal fogunk leutazni Vácra, ahol még bőven látszanak ugyan a felújítás nyomai, a biztosítóberendezés megtekintésére mégis remek lehetőségünk nyílik. És ha már ott vagyunk, nem is szalasztjuk el ezt a lehetőséget! Megnézzük tehát az új, mesébe illő berendezést, annak összes furfangjával és újdonságával együtt, majd, hogy szépen lassan, fokozatosan térjünk vissza a megszokott földre, először megnézzük a számítógépes berendezés agyát (számítógép-érzékenyek hátrányban), majd, hogy már tényleg mindkét lábunkkal a földön álljunk, kimegyünk egy váltóhoz, és megnézzük, milyen is egy újfajta váltóhajtómű.

Miután mindent megnéztünk, felszállunk egy vonatra, és meg sem állunk (na jó, azért lehet, de ez most mindegy) Vácrátótig, ahol kicsit otthon érezhetjük majd magunkat, hiszen a Siemens—Halske berendezés Széchenyihegyről reméljük, már ismerős lesz. Itt azonban kicsit bonyolultabb (és persze érdekesebb) a helyzet, ugyanis térközök is vannak (jó memóriájúak előnyben: a tanfolyamon, a BGOK-ban, bizony-bizony, Jancsi bácsiék mindig tekergettek valamiket, ugye?). Majd továbbmegyünk Veresegyházra, ahol a Medveparkot ugyan nem, de a KÖFI-t annál inkább megnézzük.

Végül 15:59-re érkezünk vissza a Nyugatiba.

Még egyszer tehát a legfontosabb információk, amiket nyugodtan véss le egy lapra, füzetbe, telefonba, bárhova:
Találkozó: 2015.03.21. szombat, 8:30-8:45 Budapest Nyugati pályaudvar 1.-5. vágányok vége
Program: Vác állomás és a 71-es vonal érdekességeinek megtekintése
Elbúcsúzás: 16:00 Nyugati pályaudvar
A nevelőknél előjelentkezés szükséges!
Kelléklista: 655 forint, BKSZ bérlet, enni-/innivaló, esőkabát, láthatósági mellény

Reméljük, Veled is találkozunk majd!

Címkék

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .