Klub Ti írtátok

Gasztro klub – 2015. szeptember 11.– KOLBice

Gasztro klub - Kolbice

Kíváncsian vártuk a legújabb klubot, ami már szeptember elején meghirdetésre került. Gasztro? Enni fogunk? Hol? Kik lesznek ott? A SiHuHun zajlott a szavazás, hogy hova menjünk először és péntek délután találkoztunk az Astoriánál. Kicsit esett az eső, de nem zavart senkit: a vasutas jó társaságért, egy beszélgetéssel eltöltött késői ebédért érdemes megázni.

Egy pár négyzetméteres helyiség volt csak az étkezde a Dohány utcában, aki keresi, KOLBice néven találja meg. Egy bácsi fogadott minket, amíg rendeltünk és minden elkészült, az étel történetéről mesélt. A specialitásuk (amit most ki is próbáltunk) rozskenyér-tölcsér, amibe kicsi kolbászkákat tesznek. Van magyaros csípős-fűszeres és bajor fajta is. Ezen kívül a kolbászra lehet tenni mustáros, kecsapos, majonézes vagy csilis öntetet és különböző extra feltéteket (sajtszószt, a bajor kolbászhoz illő káposztát, hagymát, bacont) is. Az étel (kolbászos szendvics) neve a tölcsérre utal, ezért kolbice (kolbájsz), vagyis kolbász-fagyi. Már egyre több helyen árulják, afféle street foodként (utcai étel, megveszed és magaddal viszed), bár mi ott fogyasztottuk el és ajándékba napraforgóolajon sült krumpliszirmokat és limonádét is kaptunk. Először meg kellett tanulnunk, hogyan is együk ezt a „fagyit” kés és villa nélkül, nyaljuk-e vagy harapjuk, de végül persze mindenkinek sikerült.

Ha még éhesek maradtunk volna, vehettünk volna rétest is (csokis-szilvásat például), vagy kipróbálhattuk volna a másik különlegességet, a KoBu-t, a kolbászos burgert. De nem voltunk. A hat kicsi (vagy kevésbé éheseknek három) kolbászka mindenkinek bőven elég volt.

Végül, mint a hivatalos ételkóstolók, kitöltöttünk egy értékelőlapot, hogy mennyire volt jó a hely, a kiszolgálás és az étel íze, úgyhogy ha most lemaradtál, van még esélyed eljönni ide, hisz az évben a legtöbb pontot kapott étterembe elmegyünk még egyszer!

Köszönjük szépen a Kolbice dolgozóinak a finom ebédet, a kiszolgálást és az ajándékokat!

Hraskó Anna

Pajtás: XV.
Tanfolyam: 58-59.
II. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .