Cikkek Tanfolyam

Tippek, Trükkök a Tanfolyamhoz

Tippek trükkök
Tippek trükkök

Köszöntünk a Sihuhun!

Most, hogy elkezdted a tanfolyamot, már te is a gyermekvasutasok közösségéhez tartozol! Abban, hogy minél könnyebben menjen a “vasutassá válás”, mi fogunk segíteni neked az elkövetkező pár hónapban. Legelőször is  tippeket, trükköket, praktikákat szeretnénk megosztani veled, melyeket ha betartasz, garantáltan könnyebb lesz a tanfolyamos élet.

1)   Ne félj! 🙂 Igen tudjuk, ez egy teljesen új dolog az életedben, és az ismeretlennel szembenézni nem könnyű dolog. Ebben a helyben az a jó, hogy a gyerekeket senki nem szeretné megenni, mindenki segíthet mindenkinek. Ha bármi kérdésed van, keress minket, ifiket, de bármelyik tanártól is segítséget kérhetsz!

2)   Indulj korán! A hétvégi gyakorlatokon bizony már reggel 7.15-kor van a találkozó a Széna téren, csak kicsivel később, mint szolgálatokban szokott lenni. Ezekről nem jó dolog lemaradni, ezért érdemes időben, sőt még hamarabb is elindulni, hogy egy-egy metróra, villamosra várakozásnál se kelljen azon izgulni, hogy esetleg késni fogsz. Ha így történne, nyugodtan hívjatok fel minket, hogy számítsunk rátok! Ha pedig előbb érkezel, mi ifik már ott leszünk, majd beszélgetünk, vagy játszunk egyet az indulásig. 🙂

3)  Tartsd be a szabályokat! Jó, lehet, hogy ez egy kicsit „tanárnénisen” hangzik, de vannak alapszabályok itt is, amiket nem nehéz betartani, és többet tudunk tanulni, játszani, énekelni, ha nem kell arra várni például ebédnél, hogy senki se beszéljen.

4) Légy felkészült! Mindennap rengeteg új dolgot tudunk megtanulni a vasút titokzatos világáról, ezért fontos, hogy minden alkalomra készülj, szánj rá néhány percet, hogy átnézd az előző órán tanultakat, így sokkal könnyebben megérted majd a soron következő biztosítóberendezéseket, jelzéseket is. Arról nem is beszélve, hogy a vizsgákra sokkal egyszerűbben fel tudsz majd készülni, ha mindennel képben leszel. 🙂
Ha hiányzol, pótolj mindenképpen! Ha egy alkalomra bármilyen oknál fogva nem tudsz eljönni, kérd meg egyik osztálytársadat, hogy küldje el neked azt, amit az órán vettetek, vagy találkozzatok, és ott írd le! Ha esetleg valami nem világos a leírtakból – csak ismételni tudom magam –, keress bátran minket, ifiket, vagy a tanárokat!

5)   É-ne-kelj! És légy jókedvű! Ez a két dolog igen gyakran jár egyszerre, hiszen a tanfolyamon, és a gyermekvasutas csoportokban is rengeteget szoktunk énekelni és új dalokat megtanulni. Ebben lesz majd segítségedre a “Daloló”, amelyben rengeteg vicces, mókás ének szerepel, melyeket akár otthon is dúdolgathatsz, és ha ezeket még meg is tanulod, a közös énekléseknél már bátran kieresztheted a hangod! Ha azt gondolod magadról, nem tudsz szépen énekelni, semmi baj, a Gyermekvasút nem a megasztárokról szól, és az “X” mindenkiben ott van! 😉

Bár sokat fogunk tanulni, de nem törtekről, hanem annál sokkal izgalmasabb dolgokról! De amikor nem tanulunk, akkor rengeteget fogunk játszani, úgyhogy nem kell félni tőle. Ha te is jókedvűen, nyitottan veszel részt a játékokban, beszélgetésekben, rengeteg barátot találhatsz!

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .