Cikkek

Hogyan éljük túl az évkezdést!?

Ajjaj.. Már megint szeptember elseje van, elkezdődik egy újabb tanév. Eljött az évnyitó, mindenki „ünnepli”, hogy vége a nyárnak és visszaülhetünk újra az iskolapadba. Kelhetünk korán reggelente, maradhatunk bent sokáig és tanulhatunk délutánonként a strandolás helyett.

Nade azért ennyire nem tragikus a helyzet. Reggel iskolába menet a buszon összeszedtem pontokba, hogy miért is jó ez a szeptember 1, hogy vidáman léphessek be az iskola ódon kapuján. Gondoltam megosztom veletek hátha kicsit ti is nagyobb lelkesedést kaptok a 2016/2017-es tanévhez.

  1. Legelső sorban természetesen az osztálytársak miatt. Persze mindenki találkozik egy-egy jobb barátjával nyáron is, de azért teljesen más bent ülni az osztályteremben, ahol mindenki ott van és közösen szórakoztok a szünetekben. Ránézel az ismerős arcokra akikkel már 2-3-4-5 éve együtt töltöd életed egyharmadát és máris megnyugszol, mert tudod; ők is hasonló cipőben járnak.
  2. Az órák. Akármennyire is furán hangzik de nekem már hiányoztak az órák is. A nagy bioszelőadó varázsa, a jól megszokott kis padom, na és persze a félhangos poénok angolon vagy éppen a pillanat, amikor az osztály együtt sóhajt fel jelzőcsengetésnél „már csak öt perc”.
  3. Lehetőség. Bár kicsit elcsépeltnek és közhelynek hangzik, de az új év tényleg egy új lehetőség. Én például ilyenkor mindig fel vagyok spannolva és nagy lendülettel kezdek bele a tanulásba; új füzetek, tollak, könyvek, rendszerint megfogadom, hogy „na most jobb lesz a bizim”. Ez egyébként egy fantasztikus érzés, és ha van egy kis kitartásotok egész évben motiválhat titeket!
  4. Rendszer az életben. Bármennyire is szeretünk szabadnak lenni, egy idő után vágyunk rá (legalábbis sokan), hogy legyen egy kis rendszerezettség az életünkben. 6.30 ébresztő, Félháromig suli, utána edzés, tanulás. Egy kis hétköznapi rutin, ami hasonlítható a mókuskerékhez de azért valljuk be sokkal hasznosabbnak érezzük magunkat ilyenkor, mint a nyári délben kelésekkel.
  5. na és végül de nem utolsó sorban az új tanév nem csak az iskolában hanem a vasúton is elkezdődik!! Remélem mindenki már tűkön ül, hogy megtudja az új csoportkeretét (elárulom, mi is ilyenkor izgulunk, hogy mennyire fog nektek tetszeni). A nyolcadikosok örülhetnek, hogy végre ők a legidősebbek a csoportban és mindenki más is egy évvel tapasztaltabb második-harmadik-negyedik stb. csoportos lett. Várjuk a csoportprogramokat és a téli túrákat, az IK-ra jelentkezők pedig ezt az életüket meghatározó évüket.

Végezetül pedig annyit szeretnék mondani, hogy azért ez a tanulás dolog nem is olyan nagyon ördögtől való. Tényleg, jó dolog okosodni. 🙂

Ja és egy extrakép csak nektek:

14182504_1082964028448874_1239472210_n

Törölt felhasználó

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .