Cikkek Tanfolyam

Kirándulós nap a tanfolyamon

Amikor az előző szombaton a tanfolyamosok 7:30-kor találkoztak az ifijeikkel a Széll Kálmán téren, nem tudták, hogy most egy olyan tanfolyami napnak néznek elébe, amilyen előttük még egyetlen vasutas életében sem volt.

Idén, teljes újításként, a tanfolyamosok a gyakorlatok alkalmával nem egy-egy állomást és a közelében lévő nevezetességet nézik meg, hanem kirándulás helyett egyszerre akár több állomást is. Ám az előző szombaton bejárták az egész vonalat a Normafától Hűvösvölgyig, megismerték a látnivalókat és rengeteget játszottak.

Túrázás a késő őszi erdőben
Túrázás a késő őszi erdőben

A találkozó után Créta és Dion azonnal elindult a 21A busszal Normafára. Addig Athén és Buthrotón lakói a téren játszottak: ismertetőjegyek alapján kellett megkeresniük az idegeneket, akiktől különböző feladatokat kaptak. Utána ők is követték a másik két városállamot, és felmentek a Libegőhöz és az Erzsébet-kilátóba, ahol az épületekhez kapcsolódó rejtvényeket kellett megoldaniuk. Megtudták például, hogy a libegő igazából egy függővasút, de hívhatnák ma „Negyalog”-nak, „Émelygő”-nek, „Mini-Légi-Vonat”-nak, vagy „Alibaba karosszéké”-nek is. Természetesen mind a 77-en átmásztak a János-hegyi átjáróbarlangon és jól kifáradva érkeztek meg Szépjuhásznéra, ahol meleg tea várta őket.

Hellász teljes lakossága levonatozott Hűvösvölgybe és megebédeltek: mindenkinek jólesett a meleg leves és a tészta mexikói csirkeraguval. Athén és Buthrotón rögtön indult is vissza Szépjuhásznéra (a vonaton megtanulták a Dédapámat is). Dion és Créta addig az otthonban játszottak még egy kicsit, s egy óra múlva követték őket. Szépjuhásznéról felcaplattak a Kaán Károly kilátó tetejére, és a Makovecz Imre kilátót is megmászták. A képen éppen egymás fülébe súgják, hogy Makovecz (vagy Kossuth?) Imre Kossuth (vagy Nobel?) díjas építész volt. Vajon melyik oldalon ér fel előbb az üzenet?

Játék a Makovecz kilátón
Játék a Makovecz kilátón
Játék a Makovecz kilátón
Játék a Makovecz kilátón

Végül ránk sötétedett és a Viadukton keresztül közelítettük meg Hűvösvölgy állomást. Hamarosan Créta és Dion is megérkezett, majd a négy városállam még utoljára egy nagyot játszott a tábor területén. Koordináta rendszer segítségével kellett megkeresniük különböző pontokat, ahol feladatok voltak elrejtve számukra. A feladatok megoldásához használhatták a telefonjukat is (levideózták például elköszönésüket), és így megszerezhették a következő hely koordinátáit.

Mindannyian kimerülten, de a vasút környékét már jól ismerve, rengeteg új élménnyel gazdagodva tértek haza.

Hraskó Anna

Pajtás: XV.
Tanfolyam: 58-59.
II. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .