Cikkek Kultúra

Már csak 24 nap van hátra karácsonyig!

Az Inkognitó után meggyújtottuk az első gyertyát az adventi koszorún, szerdán pedig felkerült a karácsonyi dekoráció is az Otthonban. Itt az idő, hogy kinyissuk az első ajtót az adventi kalendáriumunkban!20161130_190555-1-0120161130_18283120161130_17343020161130_190216-01-1
(Szabó Boglárka fotói)

A történet szerint Németországban egy anyuka megunta kisfia állandó kérdezgetéseit, hogy hány napot kell még várni karácsonyig, ezért 24 ablakot vágott egy kartonra, és minden ablakba tűzött egy szem édességet. A kisfiú minden nap megehette az édességet az aznapi ablakból, és a megmaradt csokikból, cukorkákból tudta, mennyit kell még várnia a Jézuska érkezéséig. Amikor ez a fiú felnőtt, adventi naptárak gyártásába kezdett, amiknek nagyon nagy sikere lett!

Persze az is lehetséges, hogy akkoriban még csak vallásos képek rejtőztek az ablakok mögött, és a cukor-csoki csak később került a kartonlapok mögé, de mostanra már szinte minden gyerek szaloncukrot, édességet kutat az adventi kalendáriumában.

S nem csak a boltokban kapható ablakos változat létezik! Egy kis kézügyességgel nagyon sokféle egyszerű naptárat csinálhatunk magunknak, amikbe majd valahogy belekerül az ajándék is.

Én idén az otthon összegyűjtött rengeteg joghurtos dobozból csináltam naptárat a testvéremnek. Beborítottam őket tavalyról megmaradt csomagolópapírral, a tetejüket kartonnal zártam le, és egy nagy tálcára raktam őket. Nagyjából egy órás munka volt az egész. Most már csak azt várják, hogy szépen sorban fel legyenek bontva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

nevtelen

Ha te is szívesen csinálnál még gyorsan egy kreatív naptárat valamelyik hozzátartozódnak vagy magadnak, itt van pár ötlet, ragadj ollót és ragasztót, és hajrá!

closing_ret

  1. WC-papír gurigákat kell beborítanod, és ügyesen egymásra ragasztanod fenyőfa alakban. A végüket megszámozott kartonlapokkal zárd el.

008

2. Ezek is WC-papír gurigák szaloncukorként krepp papíriba borítva. Egy kb. a gurigánál kétszer hosszabb csomagolóanyag közepébe fektesd a gurigát, hogy mindkét oldalon legyen lelógó papírrész, tekerd rá, majd a két végén csomagolószalaggal kösd le. Előtte persze ne felejtsd el belerakni az ajándékot.

56843_448478_750x450

3. Különböző méretű kartontölcsérek, melyek alatt az ajándékok rejtőznek. Csak kartonpapír, olló és ragasztó kell hozzá!

aday_adventproto4

4. A borítékokban lehet egy kis rejtvény, ami leírja, hogy hol van elrejtve az ajándék, vagy egy mese részletei, amik 24-ére kiegészítik egymást. Csak csipesszel akaszd fel őket egy hosszú madzagra!

gallery-1476754677-clx1209114a

5. Ezek pedig gyufaskatulyák szépen becsomagolva.

 

Ezeken kívül még rengeteg ötletet találsz az interneten!

Hraskó Anna

Pajtás: XV.
Tanfolyam: 58-59.
II. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .