Hírek Ti írtátok

Nyomtatásban a SiHuHu!

Az újság címlapja
Az újság címlapja

Mindannyiunk kedvenc hírforrása, a SiHuHu csak a világhálón volt elérhető (ahol most is olvassátok ezt) – egészen mostanáig! A XII. csoport egyik lelkes tagja, Gulyás-Balla Márk ugyanis úgy döntött, papíralapon is életre hívja a portált, így született meg az alább látható újság. Az pedig csak természetes, hogy az online SiHuHu cikkeiből készített papíralapú újságot egy online SiHuHu-cikk formájában szemlézzük. 🙂

Az újság elsősorban a XII. csoportosoknak készült, így a külső olvasók bizonyára találnak pár elemet, amit elsőre talán nem értenek, de ezeken lendüljünk túl. A címlapon rögtön egy cédula figyelmeztet minket arra, hogy mellékletként a január 28-29-i hétvégén közlekedő C50-es vontatta vonat menetrendjét is megtaláljuk. Rövid összefoglaló és tartalomjegyzék mellett pedig az internetes trükkről szóló cikk, illetve a #jéhavazik Mindeközben-poszt található meg a címlapon. A következő oldalon a Gyermekvasutas Fekete Péter kártya és az átlátszó virágvölgyi biztosítóberendezés mellett egyik személyes kedvencem, a Széll Kálmán téri újdonsült óra (illetve órák) is helyet kapott (kaptak).

A C50-es menetrendet követően igazán sokszínű oldal következik, olvashatunk villamospótlásról és horoszkópról is, de viccek mellett a 28-i étlapot (a 28-i szolgálatban kaptuk kézhez) is megtaláljuk az oldalon. Ez utóbbi külön praktikus, még ha kisebb rémületet is okozott először, ugyanis megijedtünk, hogy milánói sertésborda helyett csak sima milánói lesz az ebéd – de aztán megnyugodhattunk, ott díszelgett a tetején a hőn áhított rántott hús, ezúton is köszönjük Gábor bácsinak!

Végezetül az utolsó oldalon impresszum és forrásmegjelölés mellett pár mémet láthatunk (szívmelengető volt viszontlátni többek között ősrégi alkotásom), illetve a készítő rövid zárszóját, amely okot ad a reményre, hogy lesz következő szám is.

Természetesen köszönjük Márknak a lelkesedését, reméljük, rengeteg hozzá hasonló lelkes olvasót tudhatunk követőink között! Én pedig titkon azt is remélem, hogy a következő online SiHuHu-cikkekből álló papíralapú SiHuHu-ban helyet kap majd az első papíralapú SiHuHu-ról beszámoló online SiHuHu-cikk (ez) is. Lásd még a kifejezést: végtelen ciklus 🙂

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .