Cikkek Egyéb Klub Programok

HÜVILIGA vs. M. bácsi

Szeretnénk elkerülni, hogy a Hüviligát utolérje az a csúnya Monotonitás bácsi, aki mindenkit csak az unalomba hajszol. Hogyan harcolunk ellene? Megtámadjuk őt lelkes csapatokkal, színvonalas, végletekig kiélezett meccsekkel, kiváló hangulattal és extra meglepetésekkel!

Szorgalmas gáz módjára kitöltötték a rendelkezésre álló helyeket a csapatok, nyolcan fogják összemérni erejüket február 4-én, vasárnap a Farsangi kupán. Mielőtt rátérnénk részletesen esélyeik elemzésére, gyorsan ismertetjük a pontos információkat, amelyet minden játékosnak feltétlenül tudnia kell!

A csapatok tagjai mindenképp hozzanak magukkal a nevezésben megjelölt színű mezt, sportos nadrágot, melegítőt (a stadionban meglehetősen hideg lesz!) és műfüves pályára alkalmas cipőt! Utóbbira olyan igényt fogalmaznánk meg, hogy semmiképp ne legyen stoplis, hiszen ilyen kis méretű pályán az csak egymás széttrancsírozását segítené elő, ez pedig nem tartozik az általunk méltányolt tevékenységek közé. Az egész napos ellátás kisebb nehézségek elé állít minket, kérünk mindenkit, hogy hozzon magával a bajnokság idejére elegendő ételt és italt, de a költőpénz is egy jó opció lehet, hiszen a stadionnál fog büfé is üzemelni.

Felhívjuk minden nevezett csapat figyelmét, hogy a részvételi díj ezen a tornán is 6.000 forint egy együttesnek, ezt kérjük a bajnokság napján befizetni!

A bajnokság rendszerében egy kis változást eszközölünk és visszatérünk a világversenyeken is használt csoportos rendszerre. A bajnokság nyolc csapatát két darab kvartettbe osztjuk (meglepő módon A és B jelű), amelyen belül körmérkőzéseket vívnak egymással. A csoportmeccsek során a győzelem három, a döntetlen egy, a vereség pedig nulla pontot ér, az így kialakuló sorrend határozza majd meg a további meccsek alakulását. A csoportgyőztesek a másik kvartett második helyezettjével játszanak az elődöntőben, ezen meccsek győztesei a döntőben, vesztesei pedig a bronzmeccsen találkoznak majd. A csoportharmadikok a másik négyes utolsó helyezettjével a vigaszágon meccselnek, ezen randik győztesei az 5-6., vesztesei pedig a 7-8. helyért harcolhatnak.

A csoportok sorsolását kedden 19 órakor fogjuk megtartani, amelyet élőben közvetítünk majd a GYVTV facebook oldalán, ezt mindenképp figyeljétek, szinte itt dől el minden!

…Nem csak az, hogy melyik csapatokkal kell küzdenetek a továbbjutásért, hanem az is, hogy reggel mikor kezdődik számotokra a bajnokság. Azon csapatok tagjai, akik kedden majd az A csoportba kerülnek, vasárnap 8:15-től gyülekeznek a Közvágóhídnál a H6-os HÉV végállomásánál, míg a B csoport tagjait 8:45-re várjuk ugyanide. Azok a játékosok, akik egyből a Labdakertbe mennek (1091. Soroksári út 79-91.), csoportjuktól függően 8:45-re vagy 9:15-re érkezzenek meg a pályához!

Természetesen nem csak a játékosokat, de a szurkolókat is nagyon szívesen várjuk a kupára, ifik, csoporttársak, szülők, testvérek egyaránt szívesen látott vendégek lesznek a Labdakertben, hogy segítségükkel a győzelembe hajszoljanak titeket és még hangulatosabbá varázsolják a programot.

A már fentebb említett extrák egyik fő szponzora a Gasztro klub lesz, akik a program napján palacsintaárusítással kedveskednek nekünk, azt hiszem a játékosok, a szervezők és a szurkolók is örömüket lelik majd a finomságokban.

Szintén újdonság lesz a GYVTV egész napos jelenléte a kupán, akik felvételről a döntőt teljes egészében le fogják vetíteni csatornájukon, már csak ezért is megéri a csapatoknak a fináléba verekedniük magukat!

Az információk és a tények száraz felsorolása után következzen egy kicsivel színesebb rész, a csapatok bemutatása, esélylatolgatás:

Az öt állomásból álló idei Hüviliga sorozat harmadik felvonása következik. Az egész éves pontverseny győztese viheti majd haza a kupát, amelyhez azonban igen rögös út vezet. Egy-egy kupagyőzelem 10 pontot ér, az ezüstérem 6-ot, a bronz 5-öt, és így tovább, ezen számokat elosztva a csapat olyan kupáinak számával, amelyen részt vett, megkapja az ember az együttes összpontszámát.

A jelenlegi pontverseny első négy helyezettje a Farsangi kupán is szeretné gyarapítani egységei számát. Legkedvezőbb helyzetből a Nincsen FC (7 pont) vág neki a tornának, akik a Halloween kupát megnyerték, legutóbb pedig egy bronzérmet zsebeltek be. A III. és VI. csoportosokból álló csapat jobb kilátásokkal készül a Farsangra, mint legutóbb, hiszen elméletileg Nemesrévi és Tárik is újra bevethető, mindenképpen növelnék előnyüket a összesített éves pontversenyben. A csapatból ezúttal a sérülését kiújító Mátyus Levi fog hiányozni.

Regnáló bajnokként nem lehet más az FC Mérnemfelelmeg (6,5 pont) célja, mint a címvédés. A rutinos öreg rókák és a fiatal tehetségek kiváló egyvelegéből álló csapat jelenleg második a pontversenyben, egy esetleges tornagyőzelemmel komoly előnnyel fordulhatna a második félszezonra. A Mikulás kupa óta Szafkó Bendi és Krihó Kristóf esett ki, a kapuba, a tavaly még a Főnixity SE-ben pallérozódó, Szántó Bálintot igazolta a javarészt II. csoportosokból álló klub.

A Hüviliga mezőnyében egyedülálló módon, az FC15 (5,5 pont) már két kupagyőzelemmel rendelkezik. Pechjükre ezeket az előző tanév során aratták, így némi hátrányban vannak a két éllovassal szemben, immáron nem csak saját kezükben van sorsuk. Persze komoly problémáról nincs szó, hiszen kalapot lehet emelni idei teljesítményük előtt is (egy ezüst- és egy bronzérem), azonban a végső sikerhez a Farsangi kupán már nem igazán hibázhatnak. A csapatból Fekete Márk sérült meg a Mikulás kupa óta, ám nem neveztek cserekapust a helyére, az eddigi mezőnyjátékosokból próbálják megoldani pótlását.

Félve, de talán lehet a Gangseven utódjának nevezni a BHL-t (5 pont). A VII. csoportosok kezdetben főképp IV. csoportosokkal társultak, a Farsangi kupán pedig a XIII-ból Buza Dani is csatlakozik hozzájuk. Az előző ligán rendkívül szerencsétlenül járt csapat (eleve kevesebben jelentek meg és Tóth Márk megsérült az első meccsükön) teljes létszámmal bárkivel képes lehet felvenni a versenyt, mindenképpen elődöntős szereplésre számítunk tőlük.

Üde színfolt volt a Mikulás kupán az IK Girls. A kizárólag ifiképzős lányokból álló csapat (mondjuk aki legalább fél perce tanul angolul, erre az információra már rájöhetett) nagyon harcosan esett neki ellenfeleinek, több csapatnak is sikerült betalálniuk, a későbbi bajnok FC2 ellen ez például csak nekik sikerült. Ezen a kupán is várhatjuk tehát, hogy borsot törnek a favoritok orra alá, nem féltjük a csajokat a kőkemény férfiak világától.

Visszatér a XI. csoport is a Hüviligára, #Noname néven. Korábban komoly ismertetőjele volt a csapatnak, hogy eredménytől függetlenül nagyon jól szórakoztak és jó hangulatot varázsoltak a pályára, reméljük, ezt a jó szokásukat a Farsangi kupára is elhozzák. Teljesítményük komoly kérdőjel, hiszen sok új játékossal lépnek majd pályára, abban biztosak vagyunk, hogy nem a vasút Messijeként emlegetett Geröly Dani lelkesedésén fog múlni (aki minden kupára Barcelona mezben érkezik. De lehet, hogy Vasas, mert az is hasonló színű).

A Grund XIV is sok mindenre lehet büszke. Például remek szurkolótáborára, akik a Mikulás kupán végig kitartóan buzdították kedvenceiket. Játékosállományuk egyelőre nem teljesen világos, hiszen a nevezésben jelezték, hogy az előzetesen leadott névsorban változások várhatóak. Abban azonban biztosak vagyunk, hogy a Grund fiai minden lövésbe beleállnak, ha kell, kíváncsian várjuk hogy áll össze Farsangra a gépezetük, és kiállják-e a vörösingesek kemény rohamait.

Végül, de elsősorban következzen a #Streetone csapata. Az I. csoport az előző bajnokságra egy lelkes és ügyes, de kissé rutintalan csapatot állított ki, a játékoskeretben azonban komoly változásokat eszközöltek, hiszen a távozók helyére csak és kizárólag lányokat igazoltak és csak összesen ketten maradtak a Mikulás kupáról. Az I. csoport mindig is híresen sok női lelket számlált, lehet, hogy ez lesz az a generáció, amely móresre tanítja a fiúkat, és feladja a leckét a pontversenyt vezetőknek.

A sérülés miatt távolmaradó játékosainknak mihamarabbi gyógyulást kívánunk!

Ők nyolcan vágnak tehát neki a Farsangi kupának február 4-én. Ne felejtsétek el követni a csoportok sorsolását, a program napján pedig szeretettel várunk minden szurkolót és játékost a Labdakertbe!

Szószaporítás off, beharangozónkból már csak annyi van hátra, hogy…

RIA-RIA HÜVILIGA!

Címkék

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .