Cikkek Egyéb Érdekesség Gyermekvasút Programok Tanfolyam

Ismét mozgolódásban a varázsvilág!

A Roxfort ifjú varázslói és boszorkányai számára is eljött az idő, a Sötét nagyúr ismét magához hívta híveit és dementorait. Hamarosan közeleg a Trimágus tusa, ahol a házak a Tűz serlegéért küzdhetnek és felkészülhetnek Voldemort esetleges támadására.

A Tusa május 12-13-án kerül megrendezésre. Bizonyára mindannyian emlékeztek erre a két felejthetetlen napra, amikor a tanfolyamos osztályotokkal egy nagyot énekeltetek a sátoraljaújhelyi sebes vonaton, majd megnéztétek Vámosgyörk állomás és a nagyvasút érdekességeit. Ezt követően pedig úgy, mint ti az ifjú mágusok is a gyöngyösről induló kisvasúttal érkeznek majd meg Mátrafüredre, ahol rengeteg kaland várja őket.

A tiltott rengeteg mélyén éjszaka pegazust is láthat aki résen van, ám jobb a biztonságos kunyhókban mar

adni amíg az éj elvonul. Nappal az erdő veszélytelen így a prefektusok vezetésével, akik a mangrove gyökerek és a hegyi trollok minden csínyját-bínyját és a kentaúrok vonulását is ismerik. Átkelve a rengetegen, a Sás-tó Kvidics Aréna már telt házzal fogja várni a Roxfort házainak csapatait.

A kvidics kupával gazdagodott ház, rengeteg pontot szerezhet a Ház kupán, melynek jelenlegi állásán a Hollóhát áll nyerésre, a Mardekár a második és őket követi a Hugrabug és a Griffendél a harmadik illetve negyedik helyeken.

A tusa során még több alkalmatok is lesz, hogy gyarapítsátok házaitok pontjait. Ennél is fontosabb, hogy itt már gyakorlatban is szükség lehet a sötét varázslatok kivédése órákon tanult ismeretekre, hiszen Voldemort is tartogat meglepetést.

A cikket írta: Bézi Gergely

Bukovszki Lili

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .