Cikkek Gyermekvasút Hírek NVP Programok

Horizont NVP – Felkelő nap a Horizonton –

Felkelő nap a Horizonton

A Földön már nem ugyanazok az állapotok uralkodnak, mint eddig. A globális felmelegedés oly szinten pusztít, hogy az ember nem tud már mit tenni, mennie kell. Szerencsétekre, egy bolygó, melynek neve Horizont, tárt karokkal vár benneteket, hogy egy felejthetetlen napot töltsetek el náluk.

 

A Horizont egy olyan bolygó, amely már évezredek óta békében és boldogságban él. Az itt élők szeretnék megmutatni nektek, hogy miképp tudnátok újra lakhatóvá tenni szeretett bolygótokat. Természetesen azt ti is tudhatjátok, hogy az egyik legegyszerűbb dolog, ha odafigyelünk környezetünkre és nem teszünk benne kárt. A Horizonton természetesen ezzel is tisztában vannak, így azt kérik tőletek, hogy az ott töltött napotok folyamán az ő bolygójukkal is úgy bánjatok, mint ahogy bánni fogtok a Földdel.

 

A látogatás napja november 24-én lesz. 8oo-15-kor fogtok találkozni az Örs vezér téren, az IKEA előtt, majd innen fogtok utazni a Horizont bolygójára. Hazautazni pedig kb.: 1715-30-kor fogtok az IKEA-tól.

 

Amit feltétlen hozzatok magatokkal a program napjára:

  • enni/inni
  • költőpénz a büfébe
  • újratölthető műanyag kulacs

 

A legutóbbira azért lesz szükségetek, mert a nap folyamán a büfében egyáltalán nem lesz műanyag pohár, hogy minél kevesebb szemetet halmozzunk fel. Viszont amennyiben hoztok magatokkal kulacsot, akkor abba akárhányszor vásárolhattok majd innivalót. Nem csak ezzel próbáljuk majd óvni környezetünket, hanem a szelektív hulladékgyűjtéssel is. Úgyhogy kérünk benneteket, hogy a szemetet majd megfelelő kukákba dobáljátok.

 

A Horizont lakói arra is gondoltak, hogy esetleg ti is tudtok valamiféle előadást nyújtani a többieknek, ami érdekes lehet sokak számára. Ez az előadás természetesen nem kell, hogy a környezetvédelemről szóljon. Lehet bármilyen téma, engedjétek szabadjára a fantáziátokat. Mindenesetre ha van ötletetek és kipróbálnátok magatokat, akkor a Horizont várja jelentkezésedet a horizontnvp@gmail.com e-mail címen. Az előadásnak nincs meghatározott hosszúsága, de ne is legyen túl rövid, se túl hosszú.

 

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .