Cikkek Hírek Klub Ti írtátok

Gasztro élménybeszámoló

December 12-én került megrendezésre a Gasztro klub 3. alkalma, erről az alkalomról Gulyás-Balla Márk, 12. csoportos résztvevő írt egy élménybeszámolót.

December egyik szerdáján a Gasztro Klub keretein belül kilenc ember ellátogathatott az Első Pesti Rétesház Étterembe.

Fél ötkor találkoztunk a Deák téren, onnan indultunk el a karácsonyi vásáron keresztül az úticélunkhoz. A vásárban sok mindent árultak: kesztyűt, sálat, sült gesztenyét, még rétest is. A rétesezőbe megérkezve nagyon meglepődtünk. Nem számítottunk arra, hogy ilyen szép és elegáns helyre megyünk. A pincérek leültettek minket a nekünk foglalt asztalokhoz. A pénztárnál elénk tárult többtucatnyi tálcára kitett rétes. Volt olyan rétes is, amit sokan nem is tudtak elképzelni, hogy lenne ilyen. Volt például a tökös-mákos töltelékű, ami igazából „tök” finom volt. Először nem mertünk sokat kérni, egyet-kettőt. Viszont olyan ízletes volt és még annyi változatot ki lehetett volna próbálni, hogy muszáj volt még legalább egyet repetázni szinte mindenkinek.

Amin talán legjobban meglepődtünk, hogy egy tévén megjelenő, az étterem történetét bemutató képek között megjelent egy a mi vasutunkon készült kép. Hosszas gondolkodás után kiderült, hogy ez a fotó 2017-es Széchenyi-emléknapon készült. Nehezen tudtuk elhinni, hogy az tényleg a Gyermekvasúton készült.

Miután degeszre ettük magunkat az ízletesebbnél ízletesebb rétesekből, szerencsére maradt időnk megtekinteni egy rétes elkészítését a „látványkonyhában”. Igaz, olyan gyorsan készült, hogy alig tudtuk figyelni a szakács kezét, de legalább lett valami fogalmunk, hogy miként készül ez az ínycsiklandó finomság.

Ha megtetszett a program, vagy szívesen beülnél egy érdekes étterembe, csak javasolni tudom, hogy csatlakozz a Gasztro Klubhoz!

Ezúton is köszönjük szépen az élménybeszámolódat!

Mindenkit sok szeretettel várunk a következő alkalmunkra, amely január 16-án (szerdán) lesz.

Anita-Dóri-Rita-Peti-Netti

Címkék

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .