Érdekesség NVP Programok

Egy délutánnyi Gyermekvasút: Körözvény

Az elmúlt két évtized valamennyi gyermekvasutasát szeretettel várjuk február 16-án a József Attila Művelődési Központba!

Ha ezeket a sorokat olvasod, talán számodra sem idegenek a vágányúti kallantyú, parancshirdetés, vörös szoba kifejezések – hogy csak néhányat említsünk a végtelenből. A február 16-án megrendezésre kerülő nagyszabású rendezvényünk, egy „nagyon-nagyvasúti program”, amely stílszerűen a Körözvény nevet kapta, mindenkinek szól, aki 2000-től, napjainkig lelkes kispajtásként dolgozott a vidáman kanyargó üzemszerű működéséért, aki táborokban, túrákon átérezte ezt a fantasztikus életérzést.

A Körözvényen szeretnénk egy délután erejéig minden résztvevőnek visszaadni a gyermekvasutas éveik -egyébként visszaadhatatlan- hangulatát, szeretnénk összehozni a XXI. század gyermekvasutasait, hogy méltóképp ünnepelhessük valamennyien azt, hogy ennek a csodának részesei vagyunk, voltunk.

A délután folyamán számtalan programmal, nyereményjátékkal várunk téged is! Mindamellett, hogy mindenki ismét találkozhat egykori kollégáival, barátaival, csoporttársaival sőt a jelen vasutasaival is, lesz lehetőség vasútforgalmi szimulátorokat tesztelni, újra felidézni, milyen is, amikor szól a Kék Színű Virág, a Nánini egy kis Postakocsival fűszerezve, lehetőség lesz gyönyörködni egykori Nagyvasúti Program fellépéseken, de a nosztalgiázás tárgyiasított formája is biztosítva lesz régi ereklyékkel, tárgyakkal. A különböző programok körbejárása közben érdemes lesz a színpadra is figyelni, ahol összecsap majd az elmúlt 18 év Szakmai Döntő győztese egy szuperfináléban, de nem csak ők, hanem valamennyi csoport csatába száll egymással, kiderül kik mennyire emlékeznek még a tábori napirendre, vagy épp a méta szabályaira! 🙂 A tavaly óta sugárzó GyvTv külön kisfilmmel készül a Körözvényre, és természetesen nem maradunk zenés, táncos finálé nélkül sem, amelyet az egykori és jelenlegi ifivezetők és a mindenkori táncklubosok fognak felejthetetlenné tenni.

Az esemény 15 órakor veszi kezdetét a József Attila Művelődési Központban (1131. József Attila tér 4.) és egészen 20 óráig a nosztalgiázásé, szórakozásé lesz a főszerep. A jelenlegi gyermekvasutasok számára a találkozó 14:30-kor lesz a Duna Pláza előtt. A belépőjegy ára valamennyi résztvevőnek 2000 forint, de lesz lehetőség 5000 forintért támogatói jegy vásárlására is, amelyből befolyt összeget a Gyermekvasutas Tábor korszerűsítésére fordítunk majd.

Tarts velünk február 16-án, varázsoljuk együtt ünneppé a Körözvényt!

Faragó István

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .