Egyéb Érdekesség

Újévi fogadalmak

Engem ez a téma nyelvórán fogott meg. Kíváncsivá tett, hogy az emberek miket szoktak megfogadni és, hogy ebből mennyi mindent szoktak betartani.

A tapasztalatok szerint a legtöbb ilyen fogadás már a tél végére elveszik, mert sokan csak viccből, szórakozásból fogalmazzák meg őket. Vagy csak túl nagyvonalú elvárásokat fűznek. Fontos az, hogy ha akarunk, akkor olyan fogadalmakat írjunk, amiket ténylegesen meg akarunk valósítani nem csak a hagyomány kedvéért ígérjük meg őket.

Például a legtöbb ilyen eskü a pénzre, párkapcsolatra, testalkatra vonatkozik. Nem lehet olyat megígérni, hogy hirtelen fogyok egyik hónapról a másikra 10 kilót, mert az valószínűleg nem fog megtörténni és ezáltal már kudarcba is fulladt az eskünk. Inkább próbáljunk meg olyan célokat kitűzni, aminek van valóság alapja és ezáltal meg is tudjuk ezeket valósítani. Például, hogy minden héten elmegyek futni vagy most már minden héten legalább kétszer eszek egészségesebb ételt.

Miért fogadjuk meg ezeket?

Ha sikerül mindezt betartani, akkor az örömöt fog okozni és ezáltal kedvet kaphatunk egy újabb cél kitűzésére. Segíthet minket abban, hogy sikeresebb életünk legyen.

Kiváló ötletnek tartom azt, hogy írjunk egy ilyen kis listát, ami mondjuk 10 pontból áll, mert ez úgymond egy személyes kihívás is, és sosem árt, ha tudjuk, hogy mit várunk el az elkövetkezendő egy évben magunktól.

 És esetleg még a listánk végére oda is írhatjuk, hogy a fent felsorolt pontokból az összeset betartom ezzel is emlékeztetve magunkat arra, hogy ezt komolyan vesszük és végig is akarjuk csinálni. Tegyük a listánkat egy jól látható helyre, ahol minden nap szembe kerülünk vele, hogy biztosan eszünkbe jusson.

Sok sikert kívánok!☺

Túri Csenge Dóra

Hraskó Anna

Pajtás: XV.
Tanfolyam: 58-59.
II. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .