Gyermekvasút

Újfajta hőpapíron a gépi jegyek

Májustól már találkozhatunk a pénztárakban a GYMAEF jegykiadó gépekhez használt legújabb hőpapírral.

A GYMAEF típusú pénztárgépek 2012 nyarán álltak forgalomba a Gyermekvasúton. Az először beszerzett hőpapír-tekercsek mostanra fogytak el. 2018 végén pedig megérkezett Hűvösvölgybe az újabb, több évre elegendő szállítmány. Az új jegytekercsek több szempontból is eltérnek elődjeiktől: a szelvények előoldala már nem raszteres, hanem egyszínű fehér hátteret ad, ezáltal hangsúlyosabban látszanak a tavalyi programverzió bevezetése óta használt, jegyfajtánként különböző rajzos grafikus fejléc elemei. Az alapjegyek hátulján továbbra is információk olvashatók elérhetőségeinkről, a tanfolyamra jelentkezés feltételeiről, további szolgáltatásainkról, viszont mindezeket a szövegeket most nem kellett egy szelvény hátuljára besűrítenünk, hanem 3 jegyenként ismétlődnek csak azonos feliratok – természetesen a napjainkban használt arculati elemek használatával.

A hőpapír-tekercsek nagy mennyiségű gyártását tesztek előzték meg, melyeket a DataPress Kft telephelyén végeztünk még tavaly szeptemberben. A próba során kb. 1600 jegyszelvényt kellett kinyomtatni, a még „nyers”, nyomatlan hátoldalú alapjegyre. A Gyermekvasútra történt kiszállítás után a teherautótól a raktárig az utolsó pár métert egy pőrekocsin tették meg a jegytekercsek.

Május elejétől a végállomásokon már az új hőpapírra nyomtathatják a jegyeket a pénztárosok, a középállomásokon júniusban várható az átállás.

Új gépi jegyek
Új gépi jegyek

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .