Cikkek Egyéb Érdekesség

Kecske a Széll Kálmán téren

Jártál már úgy, szolgálatba menet, hogy szembejött veled egy kecske? Persze, nem úgy élőben, mekegve, hanem egy kicsi szoborként. A mostani generációnak talán már nem ismerős Mekk Elek, azonban az ő miniszobra minden reggel árgus szemmel figyeli a gyülekező szolgálatos csoportot.

A Mekk Elek, az ezermester című sorozat 1974-75 között futott a TV-ben. A történet szereplője egy kecske, aki ezermesternek adja ki magát, ennek ellenére semmihez sem ért igazán. Rá emlékezik a Kolodko Mihály (Mihail Kolodko) által készített szobor több, mint egy éve. (A szobrásznak egyébként számos kicsiny művét találhatod meg szerte Budapesten, például A Nagy Ho-Ho-Ho Horgászból a Főkukac miniszobrát a Bem rakparton vagy a Rubik kockát a Battyhány téren.)

A körülbelül  15 cm magasságú szobrot a Vár felé vezető lépcsőn találod meg. Ha szerencsés vagy találhatsz mellette minikarácsonyfát, vagy éppen egy sálat a nyakában a hideg időre tekintettel.

 

Te észrevetted már Mekk Elek szobrát?
80 votes

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .