Egyéb Programok Tanfolyam

A tanfolyamos túra

Nem is olyan régen (január 25 és 26-án) lezajlott a szörnymókok első túrája. Ebben a két napban egy csomó programmal megismerkedhettek, elsősorban olyanokkal, amiket már a most szolgáló pajtások is ismernek.

Január 25-én reggel 7.40-kor találkoztunk a Keleti pályaudvaron, ahonnan 8.25-kor már indult is a vonatunk a már mindenki által jól ismert Vámosgyörk állomásra. Itt egy rövid szakmai program keretei között a gyerekek megismerkedhettek az angol váltóval, egy nagyvasúti biztosítóberendezéssel, és még sok más érdekes dologgal. Majd ez után a fergeteges program után, felszálltunk a Gyöngyös felé tartó vonatra, és hipp-hopp már Gyöngyösre is érkeztünk. Innen egyből átszálltunk a Mátrafüredi Kisvasútra, amivel Mátrafüred alsóig utaztunk, ahonnan egy pár percinyre volt a szállásunk. A szálláson egy gyors lepakolás után, már egyből el is kezdődtek a programok. Az első nagy programpont az volt, hogy a szörnymókok még jobban megismerhették mentoraikat. Remek hangulatban telt ez az óra, majd egy kis szünet, és következett is a tanfolyammal kapcsolatos része a napnak. Itt a gyerekek állomásról-állomásra járva még jobban belemélyedhettek a tanfolyamon tanult tantárgyaikba, jónéhány játékkal. Ezek után jött a rendkívül finom ÉS laktató vacsora (Bolognai ha valakit nagyon érdekel). A nap utolsó programpontja egy esti program volt, ahol az eltűnt Mike Sullivant kellett megtalálni, hála a jó égnek és a szörnymókok segítségének, megtaláltuk Mike-ot.

Másnap (január 26-án) egy ízletes ÉS laktató reggeli után, nekivágtunk a közeli hegyeknek, ahol egy kis sétálás után a Sás-tóhoz jutottunk, ahol egy remek játékot játszottunk. Innen visszaindulva, megáltunk elfogyasztani az ízletes ÉS finom ebédünket (Rántott hús, ha tényleg nem hagy nyugodni a gondolat). Ebéd után még megépítettük az ajtókat, amelyek a csoportokhoz vezetnek, sajnos nem derült ki, hogy melyik osztály tudta a legszebb ajtót építeni. Amikor a bírálás megtörtént, akkor kihirdetésre került a mosolygyűjtés eredménye (ezt osztályonként összeítettük). A legtöbb mosolyt a Boo nyerte (B osztály), gratulálunk nekik mégegyszer. Innen már csak hazafelé vezetett az utunk, sok éneklés és egy kis szomorkodás közepette, hiszen nagyon jól telt ez a két nap.

Németh Gergely

Pajtás: 54. Tanfolyam, I. csoport
Ifi: 64-65. Tanfolyam, VIII. csoport