Cikkek Egyéb

Zöld a mindennapokban- tippek, és egy kis DIY

Nemrégiben kikerült az oldalra egy cikk, amiben az öko és a bio kifejezéssel ismerkedhettetek meg (ezt ide kattintva meg tudjátok nézni: https://sihuhu.com/2020/10/bio-vagy-oko/ ). Mivel már tisztában vagytok ezekkel, ezért néhány olyan környezetbarát terméket gyűjtöttem össze, amiből néhányat otthon el is tudtok készíteni, illetve a mindennapokban hasznos.

1. Zöldséges háló
Ez a kis szütyő véleményem szerint nagyon praktikus, mivel nem kell feleslegesen egy bevásárlás alkalmával több nejlonzacskót elhasználnod, majd otthon kidobnod. Ha koszos lesz vagy esetleg elázik, akkor sem kell a kukába tenni, hanem egyszerűen csak a mosógépbe.

 

 

2. Kulacs
Sokak szerint tök uncsi kulacsban tartani az üdítőnket. Pedig nagyon király kulacsokat lehet kapni, akár pár száz forintért. Ha pedig van egy sima kulacsod, azt is sokféleképpen ki tudod dekorálni, például matricákkal, egy fényképpel a barátaiddal, akár a kedvenc idézeteiddel is, de ha szuper a kézügyességed festhetsz is rá. A menő kinézet mellett műanyag palackokat sem pazarlunk.

 

 

 

3. Vászontáskák
Én nagyon szeretem ezeket a vászontáskákat, mivel még egy könnyebb iskolai napon is kényelmesen elférnek benne a tanszereim. +Ha segítesz anyunak bevásárolni, akkor sem kell műanyag bevásárlószatyrokkal cipekedni. Rengeteg helyen lehet szebbnél-szebb táskákat kapni, de ha szerettek kreatívkodni, kézműveskedni (ami még a monoton karanténos napokat is színesebbé teszi), akkor bátran készítsétek el a saját egyedi tatyótokat, akár varrhattok is rá, de filccel is menő mintákat tudtok készíteni.

 

 

4. Bambusz fogkefe
Tudtad, hogy évente több, mint 3,5 milliárd műanyag fogkefe kerül az óceánokba és szeméttelepekre? Pedig sajnos ez így van. Ennek a számnak a csökkentése érdekében, Te is tehetsz, ha bambusz fogkefét használsz. Mi is ennek az előnye? A bambusz 100%-ban újrahasznosítható, így akár otthon komposztálni is tudod az elhasznált fogkefédet.

 

 

Még számos ötletet találhattok az interneten, én is arra biztatlak titeket, hogy próbáljatok minél kevesebb műanyagot és környezetszennyező terméket használni.

Címkék