Egyéb NVP

Közeleg a Reptetúra!

Gondolkodtál már hogy hol töltöd a május 14-i délutánodat? Már nagyon érdekel, hogy kikkel fogsz táborozni? Vagy csak úgy kirándulnál egyet? Ha igen akkor hatalmas szeretettel meghívunk a május 14-én megrendezésre kerülő Reptetúrára!

Mivel egy túráról van szó, így fontos hogy ki honnan indul:

  1. turnus ( 1., 4. és 9. csoport) — Vadaskerti utca – 56, 56A, 59B, 61-es villamos megállója
  2. turnus ( 7., 12. és 13. csoport ) — Erdőalja út – 137-es busz megállója
  3. turnus ( 5., 6. és 11. csoport ) — Völgy utca – 56, 56A, 59B, 61-es villamos megállója
  4. turnus ( 2., 3. és 15. csoport ) — Fenyőgyöngye utca – 65, 65A busz megállója
  5. turnus ( 8., 10. és 14. csoport ) — Nagybányai út – 11-es busz megállója

Az I., II., IV. és V. turnus 12:30-kor, míg a III. turnus 12:15-kor fog találkozni az induló pontján! Elbúcszúzni minden csoport 18:00-kor fog Hűvösvölgyben, a Gyermekvasutas otthon előtt.

Persze felmerülhet benned, hogy mi is az a Reptúra? A Reptetúra nem más, mint egy olyan NVP ahol a turnusoddal – és persze a csoportoddal – fedezheted fel egy laza kis túra keretén belül a Hármashatár-hegy szépségeit. Így, hogy már megismerted az NVP nevében szereplő “túra” szó jelentésést, át is térnék a “rep” részre. Ha arra gondolsz, hogy a túra alatt veszett módon kell nyomatni a legdurvább nyugati parti rappet, sajnos el kell, hogy szomorítsalak. Ellenben a hegy alján lévő Vitorlázó reptéren egy hatalmas sárkány eregetésben vehetsz részt! Viszont ahhoz, hogy minél több sárkányt eregethessünk aznap, a Ti segítségeteket kérnénk! A GyVT-n találhattok egy videót melyben megtanulhatjátok minden csínját-bínját a sárkány készítésnek, így ne habozzatok, akár otthon, akár fent a vasúton csínájatok minél több egyedi papírsárkányt! És ne feledjétek a legfontosabbat, a legjobb sárkányt egy barát társaságában lehet megcsinálni!

Amit mindenképpen hozzatok magatokkal:

– időjárásnak megfelelő öltözet,

– egész délutánra elegendő inni- és ennivaló,

– a sárkány amit készítettetek,

– jókedv.

– Ha tudjátok, töltsétek le a BirdNET alkalmazást vagy a Madárhatározót a telefonotokra a kirándulás közbeni játékokhoz.

Természetesen senkinek sem szeretnénk elnyomni kreativitását, ezért itt egy kis ízelítő, hogy a videóban látható hagyományos sárkánykészítési mód mellett számos más különleges technikai is létezik. Ha van kedvetek, engedjétek szabadjára a fantáziátokat, és készítsetek egyedi papírsárkányokat. Az alábbi ötletek ehhez nyújtunk egy kis segítséget. 

Készíthettek madárforma sárkányt egyszerűen színespapírból,

vagy szintén egy ilyen egyszerűbbet némi papír, hurkapálca és spárga felhasználásával,

akár egy papír uzsonnászacskót is kidekorálhattok papírsárkánynak!

Vagy inspirálódjatok a japán hagyományból, és készítsetek wc papír guriga alapú szálló halacskákat!

A haladók megpróbálkozhatnak különleges alakú sárkányok készítésével is, ehhez drótra vagy más, jól hajló vesszőkre, ágakra is szükségetek lehet.

Úgyhogy nincs más hátra, mint a sárkányokat bekészíteni és irány a hegy!

 

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport