Cikkek Egyéb NVP Programok

Kialakult a négyes döntő mezőnye! – Dübörögnek a métaselejtezők! – Frissülő cikk!

Megjelenés: 2022. május 08. 01:48

Mint ismert, a mai napon elstartoltak a selejtező mérkőzések. Cikkünk folyamatosan frissül, ebben érhetitek el a hétvégi meccsek eredményeit és majd a kialakult tabellákat is. Már nagyon kevés választ el mindenkit attól, hogy minden csoport összemérhesse erejét és tudását a Gyermekvasút leggrandiózusabb sporteseményének első küzdelmein.

A mai napon öt fantasztikus csoport csapott össze hosszú-hosszú idők után. A szombati nap melegében a Nagyrét zöldellő pamlagán a II., III., V., IX. és a XII. csoportok feszültek egymásnak. Az első mérkőzés egy igazi örökrangadó volt a kettő és a három között, ahonnan utóbbiak távozhattak diadalittasan, ugyanis rögtön nagyon fontos három ponttal kezdték meg a selejtező sorozatot. Az ötödik csoport is megmutatta, hogy mire képes, egy kiütéses győzelemmel, több, mint 40 befutót szerezve nyerték meg az első meccsük. A második körben a második legszorosabb meccse volt a szombati selejtezőknek a III. és a  IX. csoport összecsapása. Mindkét csapat halomszámra szedte a levegőket és a végén egy-egy ponttal gazdagodva egy 11-11-es döntetlent játszva várták a következő megmérettetést. Az igazi izgalmak az utolsó fordulóra maradtak, ahol a három és az öt hatalmas presztízsmeccsre készültek, ez volt a blokk legnagyobb rangadója. Az öt 3/3 győzelemmel és 108 befutóval  várta kezdő sípszót, míg a három 7 ponttal készült arra, hogy mindent beleadjon a döntőbe jutásért. Az utolsó másodpercekig nem volt biztos, melyik fél örülhet a végén, a III. 12-11 es eredménnyel jutott be elsőként a négyes döntőbe.

A szombati blokk tabelláját itt láthatjátok:

Frissítve: 2022. 05.08., 22:02

A szombat délutánon már kitaposták az M betű alakját a fűbe, vasárnap reggel így szinte az ugyanoda felállított pályák vártak a IV., VIII., XI., XIII., XIV. csoportokat a Nagyréten. Két legutóbbi négyes döntős is nagyon várta már a küzdelmeket, a negyedik és a tizenegyedik csoport is szépszámú befutót hoztak össze az első fordulóban, így rögtön három ponttal kezdtek. A második forduló is rangadókat hozott magával, a XIV. csoport a XIII. csoport ellen kezdett bele igazán a bizniszbe, ugyanis 42 befutóval hozták az ellenük való meccset. Az első körben még vereséget szenvedő nyolc egy igazán szoros tizenegy elleni győzelemmel talált magára. Ezután is töretlen volt a lelkesedés, a négy ismét megszórta ellenfelét, immáron 46 ponttal. A nyolc sem állt meg egy pillanatra sem, ők 47 befutóval zárták a harmadik meccsük. A csoport egyik legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzését a IV. és XI. a negyedik körben játszották. Ahol az utolsó percekben vált csak biztossá a negyedik csoport harmadik győzelme, épp hogy négy ponttal verték meg a tizenegyet. AZ utolsó fordulóban a XIV. minden megmaradt erejét összekoncentrálta és a selejtezőkön az egy meccsen szerzett legtöbb befutóval (58) nyert az XI. ellen. A IV. csoport az utolsó körben biztosította be helyét a döntőben, mivel ezt a blokkot 4/4 győzelemmel ők nyerték meg.

A második blokk tabellája:

 

Frissítve: 2022.05.08. 22:25

A vasárnap délelőtti izgalmak után rögtön következett is a harmadik blokk, az I., VI., VII., X., XV. csoportok jöttek délutánra, hogy ők is megcsillogtathassák tehetségüket. A délelőtt után már igazán izgulhatott a VIII. csoport, hiszen az ötödik csoportot felülmúlták második helyezettként, de még hátra volt egy fél nap. A küzdelmek egy igazi derbivel, a VI. és VII. párosítással és a XV. és X. csoport mérkőzésével kezdődtek el. A hatodik csoportosok egy a mérkőzés utolsó perceiben néhányan jól eltalálta nagy ütéssel múlták felül ellenfelüket egy igen szoros és izgalmas meccsen. Emellett a tizedik csoport ott hagyta abba, ahol három éve abbahagyta, rögtön 51 befutóval szórták meg ellenfelüket. A lelkesedésük a második meccsen sem maradt el, ahol szintén 48 befutót hoztak össze. Eközben a hat is folytatta jó szereplését és egy drámai hangulatú meccsen 15-14 arányban nyert az első csoportosok ellen. A harmadik fordulóban a két egyaránt brillírozó VI. és X. alig bírtak egymással. Az eredményhirdetéskor azonban a tizedik csoportosok kántálták hangosabban csoportindulójukat, ugyanis egy szoros meccs után már 3/3-as mérleggel várták a következő meccsük. Eközben az első csoport is magára talált és minden erejét a meccsre koncentrálva vágott neki a tíz ellenii összecsapásnak. A X. csoport végül az utolsó meccsüket is behúzva hibátlan mérleggel biztosította helyét a döntőben. A VI. csoport nem adta fel a vereség után sem, utolsó meccsükön mindent beleadtak a legjobb második hely elérése érdekében, bár győztek a XV. ellen, de végül a hőn áhított befutó számot nem sikerült elérniük. Az utolsó fordulóban egy igazán izgalmas mérkőzésen küzdött meg a blokk harmadik helyéért a I. és a VII. csoport, ahol a végül az egy híján 40 befutóval a VII. örülhetett jobban a meccs lefújásakor.

A harmadik blokk tabellája:

A négyes döntőbe az eredmények alapján a blokkok győzteseiként a III., IV., X. csoportok jutottak be velük együtt pedig  legjobb másodikként a VIII. csoport küzd majd még meg a métakupáért a Hakuna maTATA nagyvasúti program első napján június 18-án.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Mindenki fantasztikusan, erőn felül játszott! Senki se csüggedjen, aki nem jutott be, hiszen a Métakupa döntőjével párhuzamosan lesz a Sportválasztó is, ahol majd zsinórlabdában, tízpasszban és haramiában mérheti össze a többi csoport az erejét.