Cikkek Egyéb

Decemberi horoszkóp

A hosszú és borús decemberi estéken a csillagok helyét egy időre a világító díszek és fényvillamosok veszik át. Az év fáradalmainak kipihenésére tökéletes lehetőséget nyújt a téli napforduló időszaka. De ne felejtsünk olykor felnézni az égre, szilveszterkor talán újra gyönyörködhetünk természetes útjelzőinkben, a csillagokban! Decemberi horoszkópunk következik. 

Bak (12.22. – 01.20.)
Túl sokfelé terelődött mostanában a figyelme. De ne csüggedjen, az ünnepek érkezésével a pihenés is megérkezik. Dőljön hátra, és élvezze a téli túra minden pillanatát. Megbízhatóságából adódóan szívesen figyel majd kisebb csoporttársaira is. Ám addig felhőtlenül szórakozhat a Kultúr klub vagy a Sport klub lenyűgöző alkalmain. Ne feledje, engedje el magát, és csak a pozitív dolgokra koncentráljon!

Vízöntő (01.21. – 02.19.)
Ennek a sűrű félévnek mi sem lehetne jobb lezárása, mint a téli túra. Alaposan gondolja meg, hogy mivel kedveskedik a húzottjának! Amennyiben szükségét látja, ne szégyeljen segítséget kérni, hiszen csapatban sokkal könnyebb boldogulni. Nagyon ideális lehet számára a házi tevékenykedés, úgyhogy semmiképp se hagyja ki a Gasztro klub mézeskalácssütős alkalmát, amit a Kultúr klubbal közösen kínálnak. Ne aggódjon, minden jól fog elsülni a végén, és vidáman fog belevágni az új évbe.

Halak (02.20. – 03.20.)
A nagyon hosszú téli szünet előtt még végig kell gondolnia, mi az, ami belefér, mi az, ami tényleg fontos. A teendők szortírozásához jót tesz egy kis kikapcsolódás, akár a Sport klub alkalmán, vagy a csillebérci járműparádén. Nyugodtan adja át magát az ünnepi hangulatnak, és készüljön a téli túrára. Bízzon a megérzéseiben, és engedje, hogy ösztönei segítségével találja meg a tökéletes ajándékot mindenki számára.

Kos (03.21. – 04.20.)
A mindig dinamikus, energikus Kost a karácsony meghitt ünnepe sem mozdítja ki lendületéből. A két ünnep közötti időszak számára ezúttal kifejezetten sok kalandot rejteget, hiszen a hosszú szünetben bőven lesz ideje új tevékenységek kipróbálásra. Nem is lehet kérdés, hogy az évet egy méltó szilveszterrel zárja, hogy aztán új lendülettel vethesse bele magát az új évbe. Ha esetleg unatkozna, a szünet remek alkalom rá, hogy új játékokat találjon ki csoporttársai számára!

Bika (04.21. – 05.21.)
A Bikának nem indult valami jól a hónapja, úgy érzi, nem bírja tartani a tempót az utolsó dolgozatok és a karácsonyi készülődés véghajrájában. De ne feledje, már csak egy picit kell tartania magát, hamarosan belesüppedhet a semmittevés pihepuha párnájába! Addig is, ha valami igazán szépre vágyik, nézzen fel a Gyermekvasútra és tekintse meg a fényvonatot: garantáltan elnyeri a tetszését!

Ikrek (05.22. – 06.21.)
Az Ikrek számára a december a téli sportokkal egyenlő: legyen szó akár egy jó korcsolyázásról csoporttársaival a Városligeti Műjégpályán, akár a januári családi síelés megtervezéséről. Az Ikrek a két ünnep közötti szünetben sem lesz magányos, hiszen nem kérdés, hogy összefut barátaival egy karácsonyi kártyapartira vagy vérfarkasozásra. Azonban a sok szórakozás mellett tudásának bővítéséről se feledkezzen el: itt az idő, hogy fellapozza vadiúj Segédletét!

Rák (06.22. – 07.22.)
A gondoskodó Rák már tervezgeti karácsonyi húzottjának az ajándékot, még akkor is, ha a téli túrájára csak januárban fog sor kerülni. Ne izguljon, pontos megérzéseivel pompás személyes ajándékot sikerül kitalálnia. Szereti a meghitt ünnepi hangulatot: engedje, hogy elvarázsolja a fenyőfa illata az adventi váróban Széchenyi-hegyen és látogasson el a Gasztro Klub és a Kultúr Klub közös mézeskalácssütős-filmnézős alkalmára.

Oroszlán (07.23. – 08.23.)
Az Oroszlán nem hajtja téli álomra a fejét: hatalmas energiákkal készül a csoportélet legmeghatározóbb eseményére, a téli túrára. Egy városi portya során végre hivatalosan is vezető szerepbe kerülhet (de ne vigye túlzásba), de egy estiprogram vagy egy takarodó utáni beszélgetés is meghozhatja számára az áhított reflektorfényt. Ha csak januárban túrázik, kösse le energiáit a Sport Klub ping-pongozós alkalmán, kiváló reflexei nem fogják cserben hagyni! Ha pedig hiányzik neki a vasút világa, látogasson el a két ünnep között a csillebérci Járműparádéra!

Szűz (08.24. – 09.22.)
A gyors felfogású és jó emlékezőképességű Szűz remekel az első gyakorlólapok megírásakor, ne felejtsen társainak is segítséget nyújtani szakmaiban. A túrán, noha látszólag nem ő van a középpontban, mégis összetartja a csoportot, mindenki hozzá fordul, ha segítségre van szüksége, vagy ha pletykyálni akar: ha IK-s, akkor ezt a szerepét most kamatoztatni tudja, jó hatással lesz a csoportközösség és saját fejlődésére is. Ha karácsonykor se szeretne távolmaradni a vasúttól, még tud jelentkezni a december 24-i kisegítő szolgálatra!

Mérleg (09.23 – 10.23.)
A harmonikus Mérleget megviseli a karácsonyt övező készülődési, ajándékvásárlási láz, s egy botrány, ami a téli túrán a csoporttársai között kibontakozik. Ne essen kétségbe, hiszen az ő tisztafejűségére és empátiájára van leginkább szükség ebben az időszakban. Bontakoztassa ki szépérzékét a Kultúr és a Gasztro Klub közös mézeskalácssütős alkalmán, vagy próbáljon ki pár receptet a SiHuHu-ról! Ha ideje engedi, vigyen ajándékot a Mikulás-gyárba is.

Skorpió (10.24. – 11.22.)
A Skorpió nehezen viseli az unalmas téli hónapokat és az ajándékozást övező titkolózást. Már a gyakorlólapok írásakor a gyermeknapi forgalomról és rendelkezésről álmodozik, de ezért meg kell küzdenie, fordítson kellő időt a felkészülésre a kezdetektől. Vigyázzon, hogy kíváncsiságával és szókimondóságával ne rontsa el mások meglepetését, ne árulja el csoporttársainak, kit húzott és ne kérdezősködjön erről. Ha nem tud megmaradni otthon, látogasson el a csillebérci Járműparádéra!

Nyilas (11.23. – 12.21.)
A Nyilast nem igazán érdeklik a nagyméretű, értékes ajándékok, de nem is ez számít: készítsen valami kis, személyes ajándékot húzottjának. Annak, aki mindig a távolba szegezi a tekintetét, az év vége egy nagyszerű alkalom lehet a jövő évi célok megfogalmazására. Találjon ki magának valami hosszútávú motivációt, hiszen a Nyilas lelkesedése gyakran érdektelenségbe fordul át. Ha ifiképzős, ne vegye el kedvét egy-egy munkájával kapcsolatban megfogalmazott kritika, igyekezzen inkább tanulni belőle. Fontos, hogy a hosszú téli szünetben fordítson időt a pihenésre, kikapcsolódásra is.