Friss

Bemutatkozik az új Citaro buszunk

A Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásáron az új Citaro busztípus Forrás: BKK
A Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásáron az esemény szponzoraként megjelenő Mercedes kiállította az új Citaro busztípus egyik bemutatópéldányát. Forrás: BKK

Ahogy arról korábbi cikkünkben beszámoltunk tavasszal 150 új Mercedes Citaro buszt köszönthetünk a főváros buszvonalain. Az új busz prototípusát Budapestre hozta a Mercedes, melyről a BKK az alábbi közleményt adta ki:

A Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásáron az esemény szponzoraként megjelenő Mercedes kiállította az új Citaro busztípus egyik bemutatópéldányát. Az autóbusz annak a típuscsaládnak a tagja, melyből 2013 tavaszán összesen 150 példány áll forgalomba Budapesten. A bemutatóbusz egy aranyszínű, kétajtós szóló kocsi, melynek kialakítása ugyan nem egyezik meg mindenben a Budapestre 2013 tavaszán érkező új járművekkel (a szólók 3, a csuklósok 4 ajtóval lesznek felszerelve), mégis segítenek képet alkotni Budapest új autóbuszáról.

Annak érdekében, hogy a látogatók minél hitelesebb képet kapjanak a leendő budapesti buszról a BKK a Mercedesszel együttműködve készített egy tablót, melynek segítségével az érdeklődők megismerkedhetnek a budapesti modellek belső elrendezésének, színvilágának terveivel. A kiállítás Karácsonyig tekinthető meg.

A szöveg és a képek forrás: bkk.hu

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..