Cikkek Gyermekvasút Klub Programok

Kassa, Kisvakond, Kofola? KBK!

Mégis hogy függ össze Kassa városa, Krtek farmernadrágja, a Kofola feketén gyöngyöző habjai és a KBK? A választ rögtön meg is adom, az áprilisi szeszélyes időjárástól a sihuhu hasábjaira menekülő olvasónak. A válasz rémesen egyszerű. Gondoltunk merészet és nagyot, a tavalyi mariazelli sikert követően idén vigyázó szemeinket a tót atyafiak felé vetjük, ugyanis pünkösd hétvégéjén, egészen pontosan május 18-19. (szo-v) nyeregbe szállunk, hogy felfedezzük Kelet-Szlovákia tájait. A két nap keretében betérünk Kassára, ahol szépséges belvárosán túl, gyermekvasútját is felfedezzük, majd egy, azaz egy átszállást követően meg is érkezünk Helpára, ahonnan ha szerencsénk van még látni fogjuk a Gáspár-csúcs 1984m magas szikláit, majd nyugovóra hajtjuk fejeinket. A másnap is hemzsegni fog az izgalmaktól, ugyanis utazni fogunk a focipályákat is átszelő feketebalogi kisvasúttal, megejtünk tízezer lépést a Garam festői völgyében, majd útnak is indulunk Budapestre, azonban az idő hiányában Beszterce ostroma sajnos elmarad, viszont Érsekújváron lesz időnk megnézni az összes arra járó szigorúan ellenőrzött vonatot . Bár ez a két nap röpke pillanat csak földi ragyogásunkból, mégis úgy gondoljuk, egy páratlan alkalom, mely 65 eurótól + 6000 Ft-tól várja a jelentkezőket. Sajnos azonban nem tudunk mindenkit magunkkal vinni, így a virtuskodás elkerülése érdekében az alábbi kérdőíven lehet jelentkezni az alkalomra április 29 hétfő 20:00-ig. A kérdőív lezárása után a jelentkezők közül a csereutakról már jól megszokott módon (alkalmakon való részvételek száma, magatartás) fogunk válogatni, majd május 1-én szerdán emailben értesítünk mindenkit, hogy velünk tudnak-e tartani a KBK kétnapos túrájára. 

Szeretnénk előre kiemelni, hogy mivel a két nap közben lényegében konstans mozgásban leszünk, így a Behemót méretű böröndjeit mindenki hagyja majd otthon, és szigorúan hátizsákkal készüljön a két napra.

Találkozó: 2024.05.18. (szo.) 5:45-6:00 között a Budapest-Keleti pályaudvar csarnokában, az üvegezett részen (Kassáig a 6:25-kor induló HERNÁD-ZEMPLÉN IC-vel fogunk utazni)

Elköszönés: 2024.05.19. (v.) 19:49-kor Budapest-Nyugati pályaudvaron a Varsó felől érkező 131.sz. BÁTHORY EC érkező vágányánál

 

A KBK tavaszi túrájának további részleteit pedig május 1-én, a visszaigazoló emailekben fogjuk közölni.

Így nincs más hátra, mint az előre, induljon a bakterház és vele együtt a jelentkezés is!

Hadas Tamás

Pajtás: 57. tanfolyam, II. csoport
iFi: 66-67. tanfolyam, III. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .