Programok

Ilyen volt: Gépészeti Nyílt Napok

A május elsejei hétvégén újból megnyílt a hűvösvölgyi vontatási telep a nagyközönség előtt.
Az erejük teljében lévő fiatalok a kézi hajtányon mutathatták meg, milyen erősek is valójában.
A nosztalgia szerelmesei a 490-056 pályaszámú gőzmozdony által továbbított Bk kocsiban utazhattak a Vontatási telep területén.
A legnagyobb sikert talán a C50-es mozdony és a kis mezőgazdasági teherkocsiból átalakított személykocsis vonat aratta.
A fűtőházban az érdeklődők szakszerű körbevezetésben részesültek, így ismerkedhettek meg a Gyermekvasúton lévő remotorizált és még eredeti állapotában lévő Mk45-ös mozdonyokkal.
A tárlatvezetők sok kérdést kaptak az Mk49-es és az M4-es mozdonyokkal kapcsolatban is. Néhányan még a motoros pályakocsit is kiszúrták az egyik vágányon.
A fűtőház előtt két debreceni kocsiban alkotóház működött. Itt a két nap alatt sok kifestő, és számtalan anyák napi ajándék készült el.
A sasszeműek további érdekességeket találhattak. Például az ország egyetlen keskeny-nyomközű aláverőgépét, ami legutoljára 2008-ban, a Gyermekvasút 60. évfordulója alkalmából járt nálunk, most pedig a vágányzár miatt van itt újból.
Ezen kívül a Skoda sínautó is a szabadban díszelgett.
Szerencsére a vasárnapra jósolt eső elmaradt. Talán ennek is köszönhető, hogy ennyien ellátogattak a járműtelepre. Legközelebb valószínűleg csak egy év múlva lesz újra lehetőség betekinteni a kulisszák mögé.

Duli Ákos

42. Tanfolyam C osztály
Pajtás: III. csoport
Tanfolyamos ifi: 52-53
iFi: XI. csoport

1 hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

 

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Régóta dolgoznak az Mk49-es és az M4-es mozdonyon is. Mikorra várható, hogy elkészülnek? Továbbá a rendezvény idején valamit dolgoztak a telepen kiállított C50-es mozdonyon is. Tervezik esetleg az üzemképessé tételét?