Kultúra

A 39 kulcs – A csontlabirintus

A 39 kulcs

Úgy tűnt, William szürke szeme kiváltképp Dant fürkészi.

-… vagy megölheti. Egymillió dollár vagy a kulcs. Öt percet kapnak, hogy eldöntsék.

Mit szólnál, ha ezzel fogadnának a nagymamád temetésén? Ha azt mondanák neked, hogy a te családod a leghatalmasabb a világon? Hogy kapsz egy kulcsot, amit ha megtalálsz 38 társával együtt, te lehetsz a világ legbefolyásosabb embere? Hogy reagálnál?

Néhányan talán úgy döntötök, hogy csapatban vágtok neki, és lesznek talán olyanok is, akik egyedül indulnak útnak. Attól tartok, legtöbben közületek visszautasítják a küldetést, és fülüket-farkukat behúzva elszelelnek. Csak egy csapat erőfeszítéseit fogja siker koronázni, de annak, aki részt akar venni a kihívásban, fel kell áldozni az örökrészét.

Amy és Dan testvérek. Azt gondolják, hogy a másik a világ legidegesítőbb embere. És ez még azelőtt volt, hogy Amy kétmillió dollárt égetett el. Dan pedig majdnem megölette a nővérét. A két gyerek elvesztette szüleit, és nevelőnők váltják egymást mellettük. Beatrice néni, a gyámjuk. Tőlük távol él és csak a költségeket állja. Így csak pár nap múlva értesül Dan ,,kísérleteiről”. A gyerekek nem élnek luxusban, csak az van, amire feltétlenül szükségük van. Nincsenek mobiljaik vagy menő cuccaik. Egyedül a hétvégének örülnek. Olyankor nagymamájukhoz, Gracehez mennek. Gracet szeretik a legjobban a világon, mert úgy bánik, velük mintha felnőttek lennének. Sokat mesélt Amynek, és nyugodtan hagyta őket a saját útjaikon járni. Mikor Dan valami olyat csinált, ami máshol elítélendő, Grace inkább leült mellé és érdekes dolgokat mondott.

Most, hogy ő is meghalt, teljesen el vannak veszve. Nem lesz már, ami vidámabbá tegye a hétköznapjaikat, ráadásul még a rokonaikkal is találkozniuk kell a temetésen… Egy jó adag olyan emberrel, akiknek még a nevét sem hallották eddig sohasem. Persze, akad köztük ismerős is, de azokat meg jobban szeretnék inkább nem ismerni…

Később arról kell dönteniük, hogy beszállnak egy versenybe, vagy inkább fejenként egy millió dollárral inkább odébbállnak. Ők a versenyt választották.

Vajon jól döntöttek? Mennyi veszély leselkedhet két kiskorúra a nagyvilágban? Mi az a kincs, vagy titok, amely hatalmassá teheti őket? Mi az a csontlabirintus, amely az első kötet alcíme? Kik a Madrigálok? No és ki a csuda az a fekete köpenyes férfi, aki őket követi? Vajon elég-e az ügyvéd, Mr McIntyre segítsége? Tudhatják-e ki van ellenük és ki mellettük? Mindeközben hová tűnt az ügyvéd?

Megannyi fogas kérdés, melyekre bárki választ kaphat, aki belevág ebbe a kalandba. Olvasd el a könyvet és írd meg nekünk, te hogyan vélekednél, mit döntenél a helyükben! Dannel tudnál egyetérteni? Vagy talán Amyvel? Merülj el a 39 kulcs izgalmas történetében és tudj meg mindent egy hatalmas család titkairól!

A sorozat kötetei közül egyelőre 4 jelent meg hazánkban. Minden kötetét más író írta. Az első kötet szerzője Rick Riordan, aki a Percy Jackson és az Olümposziak sorozat szülőatyja is. Az olvasáshoz jó szórakozást kívánok.

-Kedvesem, már túl késő!- Mr McIntyre igazán ijedtnek tűnt… rémültnek attól, hogy meghátrálnak. Dan nem értette, miért.

Máth Beáta III.

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .