Cikkek Egyéb Gyermekvasút Hírek NVP Programok

Hakuna maTATA – Szép az élet itt lenn! – Itt az ideje megismerkedni a helyszínnel!

Nos, már kevesebb, mint 24 óra választ el minket attól, hogy együtt fürödjünk az Öreg-tóban, már csak egyet kell aludni és kezdetét veszi három év után az első kétnapos nagyvasúti program és vele együtt két felejthetetlen nap vár ránk. Éppen ezért itt az idő, hogy még a holnap előtt kicsit megismerkedjünk a Tatai Ifjúsági Parkkal.

A helyszínt lakórészek tekintetében két nagy csoportra lehet osztani, az egyiket az altáborok alkotják, még a másikat a kollégium és a főépület. Mi a csillebércire kísértetiesen hasonlító altáborokban leszünk, ahol közös bejárattal 4-6 fős szobaszárnyakban lesznek majd a csoportok elhelyezve. Mindegyik altábor saját fiú és lány vizesblokkal (mosdókkal és zuhanyzókkal) rendelkezik.

Az altáborok között helyezkednek el a nyári foglalkoztatók, amelyek fedett, de teljesen nyitott helységek, amelyek alkalmasak egy kellemes csevegésre, kártyázásra, társasozásra a nyári nap árnyékában, emellett pedig majd a Giga Cluedo játék állomásainak is helyet adnak majd. Emellett innen nyílik az altáborok mögül a strandra vezető kapu, ahol közösen fogunk majd több, mint négyszázan egy hatalmasat közösen pancsolni.

A lakóhelyek mellett a tábor egyik legjellegzetesebb és legegyedibb épülete a csillagépület, amely akár hatszáz főt is képes befogadni és saját színpaddal rendelkezik, ez azt jelenti, hogy a program megnyitásán, vagy az esti diszkón kényelmesen el fog férni az összes résztvevő pajtás. A csillag melletti épületszárnyban termek sorakoznak, amelyek majd az esti program és a Giga Cluedo egyes állomásainak is otthont adnak majd.

A szárny végén található az ebédlő, ahol majd a vacsoránkat és a második napi reggelinket és ebédünket fogyasztjuk el mindannyian, mellette pedig a büfé foglal helyet, amely a teljes program során várja majd az éhes vagy szomjas szájakat.

A csillag másik oldalán vannak a sportpályák, ahol a sportválasztó kerül majd megrendezésre szombaton délelőtt, a két focipálya ad majd otthont a tízpasszpályáknak, a mellette lévő röplabdapályák pedig a zsinórlabdának adnak majd otthont. A haramia az altáborok közti füves területeken kerül majd megrendezésre. A sportpályák és a főépület mellett pedig egy nagy füves placc lesz, ami a Métakupának és a négyes döntőnek szolgáltatja majd a legkiválóbb minőségű gyepet.

Már alig van hátra kis idő a programig, így ne felejtsétek el holnap reggelig a kulacsot, sapkát, naptejet, csoportpólót, a sportos ruházatot és a fürdőruhát berakni a táskákba. Ezekkel már szinte kész is vagytok a pakolással. Találkozunk holnap a Déliben!

Bézi Gergely

Pajtás: 50. tanfolyam (C), VII. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam (C-C), XI. csoport