Kultúra

Kiköpött rágóval lehet szavazni a budapesti megállókban

A tisztább, rágógumimentesebb peronokért és járdákért indult kampány Budapesten. Arra buzdítják az utasokat: használt rágógumijuk felragasztásával voksoljanak a 4-6 villamos megállóiban található szavazótáblákon.

A rágózók szavazhatnak arról, hogy véleményük szerint ki lesz az Egyesült Államok új elnöke, valamint hogy a The Voice vagy az X-Faktor a jobb műsor. Egy táblára, a képek alatti téglalapokba összesen közel 400 rágó fér el. A táblákat november 6. után eltávolítják – közölte Koczka Máté PR menedzser hétfőn az MTI-vel.
A sztarold.hu kampánya egyedülálló Magyarországon. Hasonló akciót Amerikában szerveztek, bár az amerikaiak arra voksoltak, amit nem szeretnek. A magyarok viszont a pozitív dologra, kedvencükre szavazhatnak. A kampány játszva neveli a fiatalságot arra, hogy a rágót ne köpje senki a földre – idézte a közlemény Debre Zsuzsának, a szervező szóvivőjének szavait.
A szétköpdösött rágógumik világszerte problémát okoznak, és mindenhol próbálnak különböző módszerekkel harcba szállni ellene. A spanyolországi Marbellán 45 ezer használt gumit tüntettek el tavaly az utcákról, ami 30 ezer euróba került a városnak. Szingapúrban betiltották a rágózást, Hollandiában két művészeti iskola 4,5 méter magas rágógumiszobrot állított fel több ezer rágó felhasználásával. Londonban a rágógumi eltakarítása háromszor annyiba kerül, mint maga arágó.

Forrás: MTI

ORIGO fotó

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .