Kultúra

Elköltözött a Csodák Palotája

Megnyílt új helyén a Csodák Palotája
Budapest, 2012. november 10. Érdeklődők a Csodák Palotája előtt, a Campona bevásárlóközpontban 2012. november 10-én. A hét éve megnyílt népszerű tudományos kiállítás a Millenárisból költözött új helyszínére. MTI Fotó: Kovács Tamás
Szombaton megnyílt a Csodák Palotája új helyén, a Campona Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban, Budapest 22. kerületében.

Az 1500 négyzetméteres kiállítótérben mintegy száz játék, interaktív eszköz várja az érdeklődőket.
Az interaktív tárlat fő újdonsága a tematikus elrendezés. Így egyebek mellett a mechanikával, a fénnyel, az elektromossággal, a logikával kapcsolatos eszközök találhatók egy csoportban. A hangok tematika alatt futó játékokat nem tudták egy csoportba elhelyezni, mert zavarják egymást, így szétszórva találhatók a kiállításban – közölte az igazgató, hozzátéve: néhány eszközt a terem belmagassága miatt nem tudtak beépíteni, de elképzelhető, hogy ezek a bevásárlóközpont más területein helyet kaphatnak.
Az eszközök a látogatók által működtetve, többnyire játékos formában mutatnak be fizikai jelenségeket és törvényszerűségeket. A kiállítótérben egyebek mellett szögletes kerekű autó, fakírágy, légágyú és Lego-mozi várja a látogatókat. Az Öveges teremben fizika show, a moziteremben ismeretterjesztő filmek vetítése, valamint Tesla-transzformátor bemutatója is színesíti a programokat.

Forrás: MTI

MTI FOTÓ

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .