Kultúra

A sorozatok

Az utcán sétálva, az iskolában, a szupermarketben vagy éppen a plázákban biztos mindenki hallott már barátokat a kedvenc sorozatukról beszélgetni, dicsőíteni a kedvenc szereplőjüket, vagy a „gonosz” karakterek tetteit elemezni.

sorozat02
Sorozatok

Szerintem nincs olyan ember, aki ne nézne legalább egy sorozatot. Vannak megszállottak, akik akár 5-6 különböző történetet tudnak végig követni egyidőben, vannak akik csak egyet-egyet néznek. A lányok inkább a romantikusabb történetekért rajonganak, vagy a most nagyon divatos vámpírokért és vérfarkasokért. Előszeretettel nézik a televíziót, ami jobbnál jobb sorozatokat biztosít, a fiatalabbak a Disney csatornát, az idősebbek például a Viasat3-on, RTL Klubon és a TV2-n is találnak számukra izgalmas történeteket. A kiváncsibbak az interneten is keresnek Magyarországon még nem játszott sorozatokat, amiket feliratosan tudnak nézni, ezzel fejlesztve akár a nyelvtudásukat is.

sorozat03
Foci

A fiúk szívesebben néznek különféle nyomozós vagy akciódús sorozatokat, ahol természetesen a főhős soha nem sérül meg, illetve mindig megtalálja az elkövetőket. Többségük él-hal a sportért, ami szintén egyfajta sorozat, hiszen ott is napokat vagy heteket kell várni a következő rangadóig vagy futamig.

Személy szerint én jobban szeretem a sorozatokat, mint a filmeket, mert izgalmasabbak, és könnyebb azonosulni a karaketerekkel, átérezni a szereplők helyzetét, ha hosszabb ideig figyelemmel kísérjük őket. Viszont káros hatásai is lehetnek annak hogyha sok sorozatot nézünk, hiszen órákat vehet el a szabadidőnkből, és sok ember az egész életét  a kedvenc szereplői szerepléséhez igazítja. Itt is, mint mindenhol, a mértékletesség a fontos.

Sajó Daniella

Anita Németh

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .