Gyermekvasút

Múzeumok éjszakája 2013.

Gyermekvasút - Múzeumok éjszakája
Gyermekvasút - Múzeumok éjszakája

A Múzeumok éjszakája alkalmából a Gyermekvasutas Múzeum meghosszabbított nyitvatartási időben, egészen hajnali 0:30-ig várja látogatóit. A Múzeumok éjszakája karszalaggal érkezők 18:00 órától – a rendezvény hivatalos kezdési időpontjától – díjmentesen látogathatják a kiállító termet. Hűvösvölgy állomáson vetítést is szervezünk. Az egykori Úttörővasútról és a Gyermekvasútról szóló filmeket mutatunk be az állomás várótermében. Szervezett látogatásokat indítunk a vontatási telepen. Az érdeklődők szakmai vezetéssel megtekinthetik a Gyermekvasút műszaki bázisát és a forgalomban éppen részt nem vevő járműveket. Szintén a vontatási telep területén lehetőség lesz kipróbálni a kézi hajtányt.

VasútmodellkiállításA Múzeumok éjszakáján a Gyermekvasutasokért Alapítvány modellező szakkörének kiállítóterme is nyitva tart. Délelőtt 10:30-tól hajnal 2:30-ig várja látogatóit. Megtekinthetők lesznek a szakkör TT méretarányú terepasztalai, vitrinben kiállított modelljei, vasúti relikviák, valamint a MÁV sebességjelzési rendszerét bemutató interaktív összeállítás.

Éjszakai vonatozás

2013. június 22-én, szombaton éjszaka – a Múzeumok éjszakájával egy időben, de nem a rendezvény részeként – különleges, esti vonatközlekedést is kínálunk a Gyermekvasúton. Az esti vonatok 19:30-tól hajnali 0:30-ig óránként indulnak Hűvösvölgyből. Egy hagyományos szerelvény mellett forgalomba áll a gőzvontatású nosztalgiavonat és a nosztalgia motorvonati szerelvény is. A Gyermekvasúton megszokottól eltérően nem minden esti vonat közlekedik a vonal teljes hosszában. Az esti vonatokon a Gyermekvasút szokásos díjszabása érvényes. A gőzvontatású nosztalgiavonatok nosztalgiavonati pótjegy váltásával vehetők igénybe. A Múzeumok éjszakája karszalaggal érkező felnőtteknek 50%-os kedvezményt biztosítunk, azaz gyermekjeggyel utazhatnak.
Virágvölgy állomásról éjszakai erdei sétát indítunk a főváros legmagasabb pontjára, a János-hegyi Erzsébet-kilátóhoz. A kiránduláshoz vezetőt biztosítunk, zseblámpát viszont érdemes minden résztvevőnek hoznia magával. A séták az esti vonatok Virágvölgy állomásra való érkezésekor indulnak, majd János-hegy állomáson érnek véget a Hűvösvölgy állomás felé induló éjszakai vonat indulása előtt. Az éjszakai kiránduláson a részvétel díjmentes.

[button link=”http://www.gyermekvasut.hu/timetable.php?2013-06-22″ variation=”black”]A vonatok aznapi menetrendje ide kattintva érhető el.[/button]

Hivatalos részletek: http://www.gyermekvasut.hu/chrw_events.php?extend.528

Gyermekvasút - Múzeumok éjszakája
Gyermekvasút – Múzeumok éjszakája

Forrás: mav.hu

Fotó: „DÉL-PESTI”

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .