Szakmai

Nyílt nap az Angyalföldi kocsiszínben

Nyílt nap az Angyalföldi kocsiszínben Forrás: BKV.hu
Nyílt nap az Angyalföldi kocsiszínben Forrás: BKV.hu

A korábbi hasonló rendezvények sikere nyomán idén is megnyitjuk az angyalföldi villamoskocsiszín kapuit a nagyközönség számára: július 6-án, szombaton 10 és 16 óra között a remíz bemutatása mellett színes programokkal, nosztalgia villamosozással és járműkiállítással várjuk a látogatókat.

Most igazán érdemes lesz kilátogatni az Angyalföldi kocsiszínbe annak, aki szeretné július első szombatját aktívan, a közösségi közlekedés és a közlekedéstörténet jegyében eltölteni: gyermekeket és felnőtteket is szórakoztató feladatok, játékok járműbemutatók szerepelnek a családi programkínálatban.

Látogatóink szakmai vezetés mellett ismerhetik meg a kocsiszín belső működését: a csoportok óránként indulnak helyszíni regisztrációt követően. A kocsiszínben belüli körjáratainkon az érdeklődők kipróbálhatják, milyen egy hóseprőn vagy éppen egy tehermozdonyon utazni. A Magyar Villamosvasút-történeti Egyesület, a MaViTe tagjai bemutatják, hogy milyen járművekkel dolgoznak munkatársaink a budapesti villamoshálózaton: hóseprőt; tehermozdonyt; UV-t; TW 6000-t; Ganz csuklóst; Tátrát, Combinót, Bengálit valamint egy Schörlinget ismerhetnek meg közelebbről a látogatók. A rendezvényen a közeli Magyar Vasúttörténeti Park is képviselteti magát az eseményen egy sínkerékpárral és kreatív sarokkal.

[button link=”http://www.bkv.hu/hu/kozlemenyek/hosepro_tehermozdony_sinkerekpar” variation=”blue”]További információk ide kattintva…[/button]

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .