Cikkek

Hungary Card a Gyermekvasúton

HungaryCard Gyermekvasút
HungaryCard Gyermekvasút
2015. januártól újabb kedvezményre jogosító kártyával találkozhattok a szolgálatban.
A már eddig is népszerű Budapest Kártyán kívül ezentúl a Hungary Carddal érkező utasok is gyermekjegy váltására jogosultak. Ehhez a kártyához egy szelvényfüzet is tartozik, amelyben négy darab utazási szelvény váltható be gyermekvasúti utazásra. A jegyváltáskor a szelvényfüzetben lévő úgy nevezett pénztárszelvényt le kell választani a tőszelvénytől. A pénztárszelvény a pénztárban marad, a tőszelvény pedig benne marad az utas szelvényfüzetében. A tőszelvényt és a pénztárszelvényt is le kell bélyegezni a jegypénztári állomásnév- és keletbélyegzővel. Ha vonaton történik a jegykiadás, akkor a tőszelvényre és a pénztárszelvényre is rá kell írni a dátumot és a vonatszámot, a pénztárszelvényt pedig a jegyvizsgáló bevonja, majd leszámoláskor leadja. Jegyvizsgálatkor a szelvényfüzetben lévő tőszelvényt lyukasztással érvényteleníteni kell.
A Hungary Card érvényes az előoldalán (jobbra alul) feltüntetett évet követő év január 31-ig.
Egy szelvényt egy fő részére, egy útra lehet felhasználni, akár szakasz-, akár vonaljegy vásárlásához (a szelvényekre az van nyomtatva, hogy vonaljegyhez használható, de ettől függetlenül szakaszjegyes utazáshoz is elfogadható). Nosztalgia pótjegyes vonaton természetesen gyermek nosztalgia pótjegy adható ki hozzá, a pótjegyhez külön szelvényt nem kell felhasználni.
Menettérti jegy kiadásakor két szelvényt kell felhasználni. Családi napijegyhez ez a kedvezmény nem vehető igénybe.

Váczi Viktor

Nevelőtanár
A SiHuHu patrónusa

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .