Szakmai

Zsámolyozó kocsi érkezett a Gyermekvasútra

December 21-én egy igen különleges vasúti kocsi, úgynevezett zsámolyozó kocsi érkezett a Gyermekvasút hűvösvölgyi vontatási telepére.

A zsámolyozó kocsi a bezárt kecskeméti kisvasútról érkezett hozzánk, elsősorban állagmegóvási célból. A kocsi kecskeméti és hűvösvölgyi daruzása során készült fotókat találjátok a cikkünkben.

„A zsámolyozó kocsi egy nagyon alacsony felépítésű kisvasúti kocsi, aminek a tetejére egy alacsony rámpán rá lehet tolni a nagyvasúti kocsikat, majd miután ott rögzítették, a vonatba sorozva el lehetett juttatni a kisvasúti állomásokra. Ezzel meg lehetett takarítani a körülményes átrakást a nagyvasúti és a kisvasúti kocsi között. Elsősorban síkvidéki, viszonylag nagy tengelyterhelésű pályákon alkalmazhatták, ahol a megfelelő méretű űrszelvény biztosítása nem okozott problémát.” – További részletek egy korábbi cikkünkben: http://sihuhu.com/2013/03/nem-vagyunk-egyedul-3-resz-kokai-karoly/

A kocsi érkezése után egy felújításon fog átesni. A kocsi egyelőre a muzeális szempontokat figyelembe véve, a kialakítását változatlanul hagyva újul meg. További hasznosításáról csak később kapunk információt.

Köszönjük a képeket: Csanádi Sándor úrnak

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .