Kultúra

Irodalom éjszakája – nem csak irodalmároknak

Érdekel az irodalom? Megismernéd az irodalomórán tanult kötelező verseken és novellákon kívül kortárs szerzők műveit is? Bejárnád egy este Budapestet? Megtudnál többet a külföldi irodalomról? Találkoznál magyar színészekkel?

Akkor beszéld rá anyut-aput, hogy szerdán, március 21-én este együtt éljétek át mindezt, az Irodalom Éjszakája keretében! Az esemény teljesen kötetlen és ingyenes, este 7-től 11-ig tartanak felolvasásokat a 6. kerületben, izgalmas helyszíneken, amelyek közül szabadon válogathattok. Az idei est témája a SZERELEM, mely legalább annyira felkavaró és izgalmas állapot, mint ahányféleképpen különböző nyelveken el lehet mondani…

Erről készítettek a Radnóti Színház színészei egy rövid videót: https://www.youtube.com/watch?v=Kd3AFA51ZaE

S ahányféleképpen hangzik, annyi féleképpen gondolkoznak róla a német, angol, bolgár, cseh, észt, lengyel, magyar írók-költők, hogy csak pár nemzetet említsek, akik képviseltetik magukat az Irodalom Éjszakáján.

És hogy hol lesznek a felolvasások? Nem ám sima tantermekben vagy színházakban! Ezen az estén meglátogathatjátok a Radnóti Színház egyik próbatermét, a Prezi fejlesztőközpontját, ami egy szilícium-völgyi irodának is elmenne a Merkúr Palotában, legújabb, designos és praktikus irodáival, műfüves pihenőtereivel, és ultramenő büféjével. Lesz felolvasás egy szórakozóhely tetőteraszán – innen csodás kilátás nyílik az egész városra (kell ennél romantikusabb hely a szerelmeseknek?), babzsákfotel-boltban, szabadulószobában, kortárs galériában, designer üzletekben.

Prezi fejlesztőközpontja
360bar tetőterasza kilátással

 

Hogyha ezzel kedvet csináltam nektek, ugorjatok be este egy-két felolvasásra, nézelődjetek, és gyűjtsetek autogramot a színészektől!

A teljes programfüzetet itt találjátok: https://issuu.com/czechcentrebudapest/docs/i___m_sorf_zet_2018_print_issu

 

Hraskó Anna

Pajtás: XV.
Tanfolyam: 58-59.
II. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .