Cikkek Érdekesség Kultúra

Allergia szezon, ugyan már..

sdr

Ugye titeket se állít meg az allergia?! Személy szerint ki nem állhatom a folyamatos orrfújást, a szemviszketést, a gyógyszereket, és a többit… De ez SOHA ne legyen indok csodaszép helyek meglátogatása ellen!!!

Budapest a világ egyik legszebb fővárosa, pompás parkokkal, és arborétummal. Igen, jól olvassátok, arborétummal (budaiak előnyben!). Ebben a jó időben, ki ne akarna kicsit elbújni a város zajától anélkül, hogy elutazzon?!

A Móricz Zsigmond körtértől nem messze (1-2 villamosmegállónyira) van a Budai Arborétum, mely ingyenesen látogatható egész évben. Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar  (1118 Budapest, Villány út 29-43.) kezelése alatt áll e csodálatos, üde kert. A hegyoldalban elhelyezkedő kert két részből áll, melyet a Ménesi út választ ketté: Felsőkert (és a monumentális kastélyparkja) és az Alsókert (az egyetem főbb épületeivel, nagyobb területtel, némi szocialista stílussal).

 

Az Alsókertben vannak a fontosabb növénygyűjtemények (az orgona gyűjtemény a személyes kedvencem), madár fészkelőhelyek, illetve egy sziklakert és egy tó. Kalandregényes utak vezetnek végig a kertben, melynek füves területei ideálisak találkozókra, megbeszélésekre, könyvolvasásra, (ha a portással megbeszélitek) akár egy kisebb piknikre is.
A Felsőkertben az impozáns kastély lenyűgöző látványt nyújt, különlegesek a fa gyűjtemények, melyek a kastély mögött terülnek el. Itt található hazánk legidősebb perzsa varázsfája.

Az arborétum kiváló helyeket nyújt fotók készítésére. Az új facebook profilképtől, a természet/tájképeket át, a sok like-ot hozó instagram képekig mindenre tökéletes lehetőséget nyújt Budapest eme üde színfoltja.

Ha egy csendes, nyugodt helyre vágytok a belvárosban, mindenféleképpen látogassatok el erre a helyre. Erdélyi Dóri is megtette, és nézzétek milyen jó képet lőttek róla…!

Antal Végh

Pajtás: 48. tanfolyam, VII. csoport
iFi: 58-59. tanfolyam, IX. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .