Egyéb

Újra forgalomban a nagy szalonkocsi

Hosszas kihagyás után ismét forgalomba áll a nagy szalonkocsi. A kocsit külső-belső felújítást követően veheti ismét birtokba az utazóközönség. A leglátványosabb változás a kocsi külső festése, melyet a kocsi eredeti színtervei alapján készítettek el. Ez a retro festés remekül illeszkedik az Mk45,2006 szintén eredeti festéséhez. A belőlük álló szerelvény szerepel a cikk borítóképén is.

A kocsi belső tere, mint az a képen is látszik, gyakorlatilag teljesen üres. Így a kocsi praktikus különböző rendezvényekhez, tárgyalásokhoz. A jármű eredetileg 1984-ben került a Gyermekvasút állományába Sárospatakról egy debreceni felújítást követően. A borítókép különösen érdekes, mivel a kocsi Sárospatakon eredetileg szintén ilyen festésű Mk45-ösök mögött teljesített szolgálatot. Vele együtt még 7 kocsi került ide hasonlóképpen. Ma összesen 4 ilyen eredetű járművünk van, közös becenevük alapján ők a „debreceni” kocsik.

Köszönet a képekért Csanádi Sándor úrnak!

Bikkes Katica

Ifivezető VIII. csoport

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .