Cikkek Egyéb Gyermekvasút Hírek NVP Programok

Jön! Szinte már itt is van! Sportválasztó 2022

A kétnapos nyári nagyvasúti program a Hakuna maTATA szinte már itt van a nyakunkon, amikor is szombat délelőtt a Métakupa döntőjén négy csoport méri össze az erejét a trófeáért, na de ennek részleteiről kicsit később. Mostani cikkünkben ugyanis a Sportválasztót vesszük górcső alá, ahol 10 csoport három sportágban fog egymással megküzdeni.

A fentebb lévő ágrajz azt hivatott reprezentálni, hogy hogyan is fognak az egyes sportágakban kialakulni a dobogós helyezettek. A játékrendszer alapvetően egyenes kieséses, vagyis minden sportágat tekintve 5 párost sorsolunk. A párosok győztesei és egy sorsolt vesztes jut tovább a második fordulóba, ami afféle elődöntőnek is megfelelhet bizonyos értelemben.  A 6 csoportból a három győztes jut be a hármas döntőbe, ahol egy körmérkőzéses hármas döntőben küzdenek meg majd egymással. Így alakul ki majd a végeredmény.

A három sportág a tízpassz, a haramia és a zsinórlabda. Minden sportághoz két pálya áll majd rendelkezésre a tábor területén. Vagyis folyamatosan fognak pörögni a meccsek a délelőtt folyamán. Az alábbiakban megismerkedhettek a sportok legfőbb szabályzataival.

10Passz_szabályzat
Haramia_szabályzat
Zsinórlabda_szabályzat

Természetesen a legfontosabb, hogy minden mérkőzésen a lehető legszabályosabban és a Fair Play szabályait betartva játszunk, emellett fontos, hogy mindenki lehetőleg hozzon magával csoportpólót, kulacsot (innivalót) illetve naptejet és fejfedőt, hogy a meleg ne tudjon kifogni rajtunk.

A nagy sportolás után pedig vár majd ránk a hűsítő tó, amiben közösen mindannyian meg fogunk majd mártózni a délután folyamán, a kétnapos programról itt olvashattok még bővebben.