Cikkek Szakmai Ti írtátok

Ti írtátok: "Autóguru a gyermekvasúton"

A 12. csoport idei tanévének 4. szolgálata 2011. október 12-én volt. Minden ugyan úgy történt, ahogy szokott. Reggel hétkor találkozó, átöltözés, reggeli, szolgálati beosztás kihirdetése, zászlófelvonás, szolgálati hely elfoglalása.

Délelőtt Hűvösvölgy állomáson megjelent a TV2 Autóguru című műsorának stábja, akiket Bauer Károly, a Gyermekvasút vezetője fogadott. Az adás fő mottója a család volt. Ezen belül a kirándulások egyik célállomását, a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasutat látogatták meg.

A 10 óra 10-kor induló vonattal utaztak Széchenyihegyre. Indulás előtt Strabek Péter állomásfőnök úrral beszélgetett a műsorvezető. A gyermekvasutas életről kérdezték. Például arról, hogy ki lehet pajtás. Ezután elindult a vonat. Csodálatos vágóképeket készítettek a budai hegyekről. A felvétel visszaadta azt a gyönyörű élményt, melyet minden egyes alakalommal láthatunk, átérezhetünk a vonatból.

A stáb a mi vonatunkkal indult felfelé. Útközben vonaton jegyvizsgálói szolgálatot ellátó csoporttársamat meginterjúvolták, hogy mi található a jegyvizsgáló táskában. Az indulás után az alagút előtt megálltunk, leszállt két operatőr és felvették, ahogy a vonat behaladt az alagútba, miközben végigvette a mozdony oldalára szerelt kamera a vonat útját az alagútban. Majd amikor kiértünk, ott vártak ránk a túloldalon. Ezután újra megálltunk, visszaszálltak a vonatra és sikerült eljutni Szépjuhászné állomás vörös jelzésű bejárati jelzőjéhez. Ekkor a mozdony oldaláról átszerelték a kamerát a kocsi oldalára, eközben váltott a jelző, így igyekeznie kellett és nem sikerült megfelelően felrögzíteni a kamerát. Így menet közben sajnos azt elhagytuk.

Visszaérve Hűvösvölgybe, mivel autós műsorról van szó, meglátogatták a fűtőházat. Vinis Gyula bácsi teljes körűen bemutatta a mozdonyokat. Kiemelte az 1948-ban gyártott Skoda sínautót, mely jelenleg 1200-as Lada motorral működik. Ezen felül a Csepel autómotorral felszerelt C50-es mozdonyt mutatta be különlegességként.

A forgatás alatt jóval több felvétel készült, azonban csak pár perc került adásba. Amennyiben felkeltette érdeklődéseteket, nézzétek meg az alábbi internetes címen a felvételt:

 

(http://tv2.hu/autoguru/video/autoguru-10-adas)

Németh Anikó 12. csoport

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .