Ti írtátok

VIII. csoport – Téli túra – Komárom/Komárnó

VIII. csoport - Téli túra 2012. Komárom
VIII. csoport - Téli túra 2012. Komárom

Idén a VIII. csoport téli túrájának helyszíne Komárom volt. Miután találkoztunk, lementünk Komáromba, ahol szakmai program volt. Nagyon érdekes volt Komárom állomása, mert a helyi forgalmi koordinátor se tudta megmondani fejből a berendezés nevét :), Kifejezetten jó volt a program, számomra rendkívül érdekes és sok új dolgot tudtunk meg. Innen mennek vonatok Komárnóba, és az engedélyt is egy gépen keresztül, szlovákul kérik a magyar oldalról − Komárnóba meg fordítva. A berendezés kint volt a toronyban. A pályaudvar két részre oszlott: személy- és teherpályaudvarra. Ezután átmentünk a szállásra, lepakoltunk, de nem volt sok időnk, mert utána mentünk a Komáromi erődítménybe. Rendkívül jó programok voltak: csapatversenyek, majd a sötétben bújócska az erődben, utána az elengedhetetlen fotózkodás és a végén szabad program. Ezután elmentünk vacsorázni, ami nagyon pozitív meglepetés volt, mert gyros tál volt a vacsora palacsintával, ami lisztes volt porcukor helyett. De kaptunk helyette másikat, így volt teljes a nap. Az esti program ajándékozás volt − sok nevetéssel és nagyon jó, családias hangulatban.

Második nap Komárnóba (Révkomárom, Szlovákia) mentünk. Az óvárosban találkoztunk egy öregemberrel, aki körbevezetett az újonnan épült Európa-parkba, ami rendkívül érdekes volt. Az Európa-park egy olyan park, ami Európa városrészeit mutatja be. Útközben sokat játszottunk, voltak „gyilkosságok”, sokak drága autókat fotóztak. Utána elértük a Billát, akol mindenki kedvére vásárolt. A legkelendőbb termék a nagyon híres kofola volt. Mindenki azt itta egészen a Déliig. Azután elmentünk Komárnó vasútállomására is. Nagy meglepetésünkre ott is bemehettünk a forgalmiba, ami számomra újabb érdekességeket tartogatott. Utána visszamentünk és egyből a fürdő felé vettük az irányt. A fürdőnél találkoztunk az első csoportnak pár tagjával. De nem volt sok idő az ismerkedésre, mert bementünk a fürdőbe. A fürdő rendkívül nyugdíjas volt, de mi feldobtuk egy labdával és egy kapuval. Kezdődjön a vízilabda! Majd kiáztattuk magunkat a meleg medencékben. A túra legnyugodtabb része volt. Ezen a napon is kaptunk finom vacsorát, amire szintén nem lehetett panasz. Esti program egy „társasjáték” volt különböző feladatokkal, amit az ifik találtak ki. Itt se lehetett panasz, vicces esti program volt.

VIII. csoport - Téli túra 2012. Komárom
VIII. csoport – Téli túra 2012. Komárom

A harmadik nap sokak számára fáradtan indult, páraknak szomorúan, mert mentünk haza. De előtte még összepakoltunk, majd portyáztunk, amikor többször összefutottunk az első csoport tagjaival. Portya után ismét egy finom ebéden voltunk túl, ahol − most már elsőre − porcukrozva kaptuk a palacsintát. A visszaúton volt még egy kis tőzsde (táborból emlékezhettek rá), akkor már mindenki fáradt volt. Ezután elbúcsúztunk a Déliben, lezárva egy fantasztikus túrát.

Összességében nagyon jó túra volt, sokat játszottunk, nevettünk. Így, mint számomra utolsó téli túra, feltette az eddigi túrákra a koronát.

Lovas Csanád

Anita Németh

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .