Ti írtátok

PouLand – 112 Életmentők

2012. november 24-én hangos szirénázástól zengett a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola környéke. Hogy miért? A PouLand expo tűzoltó állomása miatt, ahova Budapest készenléti szolgálatai látogattak el.

Többek között a Pomázi Önkéntes Tűzoltók is eljöttek hozzánk egy autóval. A tűzoltók jóvoltából ki lehetett próbálni a tömlőgurítást és a tömlő összetekerését. Emellett meg lehetett nézni kívülről-belülről a tűzoltó autót és bármit lehetett kérdezni a tűzoltóktól, akik szívesen válaszoltak a kérdésekre. Emellett tartottak egy kisebb bemutatót is, ahol a gázolaj (ezzel üzemelnek a Gyermekvasút dízelmozdonyai is) égését és a szabályos eloltását mutatták be nekünk.

 Az Országos Mentőszolgálat jóvoltából a kispesti esetkocsi is eljött hozzánk, hogy egy igazi mentőautót is megnézhessetek. Ez a mentőautó a jelenleg az egyik legkorszerűbb Budapesten. A legnépszerűbb dolog talán a vezetőfülke volt, mégpedig azon belül is a sziréna. Csak úgy zengett az udvar a folyamatos szirénázástól! Közben a mentősök szívesen megmutatták a mentőautó belsejét, sőt a bevállalósabbak még a hordágyra is fölfeküdhettek. A nagy sárga mentő mellé délután érkezett egy kis sárga ám nagyon fontos autó is, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány autója, ezt is meg lehetett nézni. Egy kicsit később begördült a rendőrség egy járőrkocsija is, amiben mindenféle golyóálló ruha volt.

A nap egyik látványossága egy baleset volt (persze csak a mi kedvünkért rendezték meg), amiben egy részeg autós elütött egy kisfiút, akit – mint később kiderült – még köröztek is egy hasonló eset miatt. A baleset miatt elsőként a rendőrség érkezett a helyszínre, aztán a gyermekmentők, a tűzoltók, majd a mentők. A tettest előállították a rendőrök és a sérült kisfiút elszállították a mentők.
(Ha lemaradtál volna róla a baleset videója itt megtekinthető: http://www.youtube.com/watch?v=RbNLYK8i8W)

[box_tip]A közreműködését ezúton is szeretnénk megköszönni a Pomázi Önkéntes Tűzoltóságnak (http://www.tuzoltosag-pomaz.hu/), az Országos Mentő Szolgálatnak, a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak, valamint nem utolsó sorban a Rendőrségnek is.[/box_tip]
Sáringer Balázs

Balázs

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .